ISIS sechestrează 90 de creştini în Siria (din ciclul – „Pulsul persecuţiei religioase”)

După sechestrul celor 21 de creştini egipteni în Libia şi executarea lor ulterioară într-un mod atât de barbar,  lucru ce a indignat o lume întreagă, teroriştii Statului Islamic din Irak şi Siria le urmează exemplul, sechestrând un număr de cel puţin 90 de creştini în nord-estul Siriei. Acest grup aparţine minorităţii etnice asiriene, iar informaţia a fost facilitată de Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDH), organizaţie ce îşi are sediul în Londra.

refugiados-sirios

Copii refugiaţi din Siria

Sechestrul s-a produs în localităţile rurale Tal Shamiram şi Tal Hurmuz, din provincia Hasaka, controlată de miliţiile kurde. În această provincie locuiesc majoritatea asirienilor din ţară, un grup etnic majoritar creştin, care locuiesc deasemnea în Irak şi Turcia. Înainte de începerea conflictului, în martie 2011, în Hasaka locuiau aproximativ 120 000 de asirieni, din care majoritatea au fugit în ţările vecine.

Aceste localităţi erau protejate până în prezent de către forţele kurde, care s-au văzut surprinse de atacul islamiştilor. Teroriştii staului islamic au lansat o operaţiune de curăţare etnică ale minorităţilor religioase cum sunt creştinii asirieni, grupurile yazidi sau şiiţii chabak.

Miliţiile kurde denumite Unităţile Populare de Protecţie (YPG), au iniţiat o ofensivă pentru eliberarea de sub dominaţia ISIS, a unor zone bogate în petrol şi gaz din provincia Hasaka, iar teroriştii au răspuns prin secehstrarea grupului de creştini.

Prin intermediul acestui articol, chem pe toţi acei care îl vor citi, să se mobilizeze la rugăciune pentru protecţia acestui grup de creştini, care se află în faţa unui pericol iminent. Ştiind care sunt practicile teroriştilor islamici, acestor fraţi creştini le rămân doar două alternative: să se convertească la islam, sau să moară ca martiri. Să ne rugăm ca Dumnezeu să dirijeze lucrurile în aşa fel, încât aceşti creştini să poată fi eliberaţi, iar în perioada detenţiei, Dumnezeu să le dea putere să rămână tari şi statornic în credinţa lor.

Dumnezeu este mai puternic decât teroriştii islamici, oricât de bine înarmaţi sau motivaţi sunt aceştia.

Sursa: Protestante Digital

Un gând despre „ISIS sechestrează 90 de creştini în Siria (din ciclul – „Pulsul persecuţiei religioase”)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s