Un ateu se face bogat prin vânzarea unei aplicaţii a Bibliei în App Store

La_Biblia_Reina_Valera_cover_small

Un cetăţean nord-american a creat şi a pus în vânzare o aplicaţie a Bibliei care s-a transformat într-un deosebit succes în App Store şi care îi permite să câştige peste 100 000 de dolari pe an. În schimb, există o evidentă contradicţie în această afacere, deoarece creatorul ei este ateu.

Conform informează portalul Business Insider, în februarie 2012 Trevor McKendrick a decis să-şi facă propria lui afacere urmând exemplul fratelui său, care câştiga între 8 000 şi 10 000 de dolari pe lună, vânzând aplicaţii pentru sistemul operativ iOS de la Apple.

McKendrick a analizat piaţa şi a văzut că toate aplicaţiile în audio ale Bibliei în limba spaniolă, care se găseau în acel moment, erau în opinia lui, de o proastă calitate. De aceea s-a pus pe treabă şi a contractat un programator român pentru a crea o aplicaţie a Bibliei care să fie utilă şi atractivă pentru creştini. A creat în acest fel Salem Software, cu 69 de ore de audio, care acoperă toată Biblia, de la Genesa până la Apocalipsa.

După ce a pus pe App Store versiunea de probă, omul de afaceri a început să o comercializeze şi începu să câştige între 5 000 şi 6 000 de dolari pe lună. Conform blogului lui McKendrick, în primul an, a obţinut cu această aplicaţie 73 034 dolari încasări nete, iar în al doilea an, suma a crescut la 100 134 dolari.

Dilema morală

Cu toate acestea, chiar dacă McKendrick spune că banii i-au schimbat viaţa în sens pozitiv, pentru că nu se mai gândeşte la viitor, admite că această afacere înfloritoare îi creează o anumită dilemă morală. Fiind ateu (şi ex-mormon) se simte oarecum vinovat pentru câştigul aşa de mare de bani, prin vânzarea unei cărţi, care vorbeşte de o credinţă în care el nu crede.

„Ce s-ar întâmpla dacă cineva ar vinde cărţi ca şi Harry Potter sau The Lord of the Rings (Stăpânul inelelor; El Señor de los Anillos – spaniolă) şi le-ar spune la oameni că sunt fapte reale? (…) Şi tocmai aceasta este situaţia în care eu mă găsesc, vânzând Biblia”, explică omul de afaceri.

McKendrick spune că această senzaţie proastă creşte atunci când uneori primeşte e-mailuri de la utilizatori care îi cer să se roage pentru ei, sau să-i ajute să interpreteze anumite texte ale Bibliei. „Gândesc că sunt un pastor”, relatează.

Dar atunci când este întrebat dacă se simte suficient de vinovat ca să abandoneze afacerea, răspunde că banul este prea atractiv ca să renunţe şi că preferă să continue cu lupta lui morală, dar să se ştie acoperit în nevoile lui economice de fiecare zi.

În timp ce dezbatem dilema morală, publicitatea atee a Bibliei, este de neîntrecut, prin modul în care este redactată:

„Am dedicat 4 luni pentru a crea audio-Biblia, în versiunea Reina Valera,cu cel mai bun sunet, în varianta cea mai inspiratoare care există. Am lucrat cu artiştii de înregistrări cei mai profesionişti din lume, pentru a crea această minunată operă a lui Dumnezeu.

Ideală pentru atunci când vă aflaţi la volan prin oraş, făcând comenzi, gătind în bucătărie, lucrând în bucătărie, sau în oricare alt moment când eşti ocupat cu viaţa, dar încă tânjind să ascultaţi minunatul Cuvânt al lui Dumnezeu. Acesta este textul în spaniolă, mai uzual, pe care acei oameni ai lui Dumnezeu l-au scris în urmă cu 2000 de ani, în timpul lui Isus Hristos”.  (Salem Software)

Sursa: Protestante Digital

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s