Şeful pompierilor din Atlanta este concediat pentru comentarii împotriva homosexualilor (din seria „Se strânge cercul …”)

Este un alt fel de persecuţie şi o întâlnim în aşa zisele ţări democratice, unde se spune că libertatea este una dintre fundamentele acestei democraţii. Dar, aşa cum am prezentat în celelalte articole din seria „Se strânge cercul în jurul adevăraţilor creştini”, libertatea este înţeleasă în termenii alinierii tuturor cu ideologia celor puternici, pe care îi numim fie guvernanţi, fie şefii unor mari companii, fie persoane influente din lumea justiţiei, a afacerilor, sau a mediilor de comunicare.

După ce am văzut cum primăriţa din Houston îi cheamă la raport pe pastori, cu predici cu tot, după ce am văzut cum judecătorii din Carolina de Nord îşi dau demisia, pentru că nu doreau să oficieze nunţile homosexualilor, de data aceasta a venit rândul pompierilor.

Kelvin Cochran

Kelvin Cochran

Primăriţa oraşului Atlanta a anunţat la sfârşitul lunii trecute că şeful pompierilor din oraş, Kelvin Cochran, este concediat din cauza unei cărţi pe care acesta o publicase şi care conţine anumite fragmente, care conform criticilor, conţin un limbaj homofobic, ce a înfuriat grupurile care luptă pentru drepturile homosexualilor.

Cartea lui Cochran „Who Told You That You Were Naked” este o carte adresată bărbaţilor şi este un studiu asupra moralităţii biblice, cartea fiind publicată anul trecut. Primăriţa Atlantei, Kasim Reed, şi-a motivat gestul spunând: „Sunt într-un profund dezacord şi foarte neliniştită de sentimentele exprimate în carte, asupra comunităţii homosexuale. Nu voi tolera nici un fel de discriminare, în cadrul administraţiei mele”. a spus edilul oraşului. Reed a spus reporterilor apoi, că Cochran nu a fost concediat pentru credinţa lui creştină, ci pentru lipsa de discernământ, pentru că nu a cerut permisiune înainte, pentru publicarea cărţii. De partea lui, Cochran a negat aceste acuzaţii, conform Fox News.

Care a fost totuşi problema? Ce a scris el în carte?

„Necurăţia – ceea ce este opusul purităţii, incluzând sodomia, homosexualitatea, lesbianismul, pedofilia, bestialitatea, toate celelalte forme de perversiune sexuală”

„Bărbaţi care urmăresc satisfacţia sexuală prin intermediul diferitelor practici, cu sexul opus, cu acelaşi sex, sexul în afara căsătoriei şi în multe alte forme, vulgare şi perverse care întinează templul trupului şi îl dezonorează pe Dumnezeu”.

Definiţiile lui Cochran sunt exact ceea ce reflectă cuvintele apostolului Pavel în 1 Corinteni 6:9 – 11. Sunt ele ofensive? Probabil că da, deoarece creştinismul cu principiile lui exclusive, întotdeauna i-a ofensat pe mulţi.

O altă problemă invocată de autorităţi este că demnitarul şi-a distribuit cartea în cadrul departamentului pe care îl conducea, deşi s-a demonstra că doar trei persoane au primit respectiva carte, toate acestea ştiind de dinainte de activitatea lui creştină.

O investigaţie realizată de oficialităţile din Atlanta au ajuns la concluzia că fostul responsabil al pompierilor, nu a comis nici un act de discriminare în contra muncitorilor homosexuali. Ziarul New York Times însă, l-a criticat pe Cochran, indicând că nu este important faptul că oficialităţile nu au găsit nici o dovadă că el ar fi comis vreun act de discriminare: „poziţia lui ca şi oficial public de înalt grad, îi face comentariile să fie problematice şi cer ca acestea să fie tratate sub un standard diferit”.

Apărătorii drepturilor religioase, precum dr. Robert White, director executiv în Convenţia Baptistă din Georgia, este de părere că un astfel de caz demonstrează că „există o prejudecată îndreptată contra creştinilor în Statele Unite”. „Ceea ce i s-a întâmplat şefului pompierilor Cochran, afectează libertatea religioasă. Baptiştii din Georgia sunt foarte îngrijoraţi pentru tratamentul discriminatoriu primit de Kelvin Cochran”, a spus White.

Evanghelistul Franklin Graham a făcut o chemare spre toţi creştinii ca să se ridice în apărarea lui Kelvin Cochran, opinia lui fiind că acesta a fost victima unei persecuţii îndreptată împotriva creştinilor care cred în Biblie.

Jim Daly, într-un articol din The Christian Post, a afirmat că în acest caz, el nu crede că avem de-a face cu un bărbat care se află în război cu homosexualii. „În schimb, cred că reflectă pasiunea unui bărbat al credinţei, care se află în război cu păcatul”, a spus Daly.

Surse: The Christian PostNoticia Cristiana.com

Un gând despre „Şeful pompierilor din Atlanta este concediat pentru comentarii împotriva homosexualilor (din seria „Se strânge cercul …”)

  1. Este adevărat că „oricine trăieşte după evlavie” «va fi prigonit».
    Această evlavie scoate în evidenţă voia lui Dumnezeu şi aceasta este sfinţirea noastră.
    Nu faptul că unii oameni sânt prigoniţi trebuie să fie o preocupare pentru noi, ci faptul că noi nu sântem prigoniţi… Fapt dat care dovedeşte că noi nu trăim după evlavie.
    Cât despre „apărarea” celor prigoniţi, riscăm să primim răspunsul care l-a primit şi Petru(când voia să păzească pe Isus de ce avea să I se întâmple): „Nu şti de ce duh eşti însufleţit”
    Să ne ajute Dumnezeu să facem ce ne îndeamnă apostolul Pavel în epistola către Efeseni: „Staţi dar gata…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s