Pulsul persecuţiei religioase (10) – tragedie în Mediterana, sechestru în Libia

Un grup de nigerieni sunt omorâţi şi aruncaţi în mare, în timp ce traversau Mediterana, iar în Libia, 21 de creştini egipteni sunt sechestraţi de islamiştii radicali.

Italian Border Patrols Pick Up Boatloads Of Illegal Immigrants 

Creştini nigerieni mor în Mediterana pentru că s-au rugat

Pentru câţiva creştini nigerieni, aflaţi în căutarea libertăţii, traversarea Mediteranei între Maroc şi Spania a devenit locul în care au trebuit să plătească pentru credinţa lor.

O barcă în care se aflau aproximativ 50 de persoane, a plecat în 3 Decembrie din Nador (Maroc) cu destinaţia coasta Spaniei, acesta fiind modul prin care emigranţii africani încercau să intre în Europa. În timpul traversării, o furtună destul de intensă s-a iscat pe mare, ceea ce a adus spaima şi îngrijorarea în rândul emigranţilor care se aflau doar la un pas de pământul făgăduinţei. La vederea acestui lucru, unii dintre pasagerii de credinţă creştină, în frunte cu un pastor nigerian, au început să se roage, cerând îndurarea Domnului. Conform relatării unor martori, starea celor din barcă era marcată de o frică intensă, în faţa unui posibil naufragiu. Doi pasageri de origine cameruneză, au considerat că nigerienii care se rugau sunt cei vinovaţi de starea critică a vremii, motiv pentru care au început să-i lovească cu scânduri care acopereau fundul bărcii. În urma agresiunii, l-au aruncat peste bord pe pastor şi pe ceilalţi pasageri de naţionalitate nigeriană.

Barca a reuşit să ajungă la destinaţie, unde emigranţii africani au fost luaţi în îngrijire de Crucea Roşie şi apoi mutaţi în Centrul pentru Refugiaţi din Algeciras. Acolo unii dintre cei salvaţi din barcă, au povestit autorităţilor cele întâmplate pe mare, ceea ce a dus la o deschiderea unei anchete  de către poliţie. Astăzi, presa din Spania a fost informată de acest incident, când poliţia a arestat pe cetăţenii camerunezi, autorii agresiunii asupra creştinilor, asupra cărora s-au găsit şi 1500 de euro, pe care i-au furat de la cei pe care i-au aruncat peste bord.

Se estimează, conform anchetei poliţiei, că între 7 şi 10 persoane au fost aruncate în mare. Dintre cele aproximativ 50 de persoane care au plecat din Maroc, doar 29 au ajuns pe coasta spaniolă.

Nigeria, zona în care gruparea teroristă Boko Haram face ravagii, este ţara în care anul trecut cei mai mulţi creştini au plătit cu viaţa. Din cele 4 344 de victime creştine din toată lumea în 2014, 2 484 de persoane au murit numai în Nigeria, datorită persecuţiei, în cursul anului trecut.

Creştini sechestraţi în Libia

În Libia, unde Statul Islamic îşi face simţită prezenţa într-un mod tot mai evident, creştinii sunt constrânşi din ce în ce mai mult. Conform informaţiilor difuzate de mediile de comunicare din Egipt, Statul Islamic din Libia a sechestrat recent 21 de creştini originari din Egipt. Instabilitate politică din Libia a dat putere unor grupuri radicale islamice care se identifică cu Statul Islamic din Irak şi Siria. Deja steagul acestei organizaţii extremiste, flutură în câteva oraşe din ţară.

„Soldaţii Statului Islamic au sechestrat 21 de cruciaţi creştini în diferite zone din împrejurimile oraşului Tripoli”, au anunţat membrii grupului prin intermediul unui comunicat în Internet, împreună cu câteva fotografii a ostaticilor.

Ministerul de Externe, care a creat un comitet special pentru monitorizarea situaţiei ostaticilor, a spus că nu poate să confirme autenticitatea comunicatului, datorită dificultăţilor generate de situaţia instabilă din ţară.

Sechestrul, este una din strategiile utilizate de teroriştii islamici prin care, pe de o parte fac presiuni asupra ţărilor implicate, acestea fiind obligate să negocieze şi să cedeze cerinţelor acestora, iar pe de altă parte, este un mijloc prin care teroriştii reuşesc să obţină sume mari de bani, pentru eliberarea celor deţinuţi.

Libia are o populaţie de aproximativ 35 000 de creştini, dintr-un total de 6,3 milioane şi conform Open Doors, nivelul de persecuţie este considerat ca fiind unul grav, această ţară ocupând locul 13 pe Lista de Supraveghere Mondială, recent dată publicităţii. Situaţia creştinilor, pe lângă faptul că era dificilă, s-a înrăutăţit în ultimul timp, datorită contextului de anarhie care domneşte în ţară, creştinii fiind prinşi între grupurile religioase fanatice şi bandele criminale. Libia este considerată ţara în care este cel mai dificil să fi creştin, din tot Nordul Africii.

Surse: Protestante DigitalNoticiaCristiana.comOpen Doors

Un gând despre „Pulsul persecuţiei religioase (10) – tragedie în Mediterana, sechestru în Libia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s