Pulsul persecuţiei religioase (6) – ISIS, Bangladesh

Patru copii sunt decapitaţi de militanţii Statului Islamic, în Irak, iar în Bangladesh o şcoală finanţată de creştini este atacată de o mulţime de islamişti dezlănţuiţi.

Pe unde trec militanţii ISIS seamănă teroarea.

Andrew White, vicarul anglican din Bagdad

Andrew White, vicarul anglican din Bagdad

Mai mulţi integranţi ai acestei mişcări jihadiste numite Statul Islamic, au decapitat patru copii creştini din Irak pentru că au refuzat să se convertească la islamism, conform unui vicar anglican, cetăţean britanic, care se găseşte în Bagdad. Reverendul Andrew White a relatat că aceste decapitări au fost făcute într-o enclavă creştină din apropierea capitalei Bagdad. „Au asasinat un număr mare de creştini, au făcut bucăţi copiii şi le-au tăiat capetele. Apoi au plecat spre nord şi ceea ce au lăsat în urmă a fost oribil”, a precizat clerul anglican. White, căruia arhiepiscopul de Canterbury i-a ordonat să abandoneze ţara, datorită atrocităţilor pe care le fac islamiştii, este unul dintre puţinii lideri creştini care a rămas în Irak.

Aceste fapte, despre care este greu doar să vorbeşti, au fost descrise de vicarul anglican într-un video publicat de CBN la începutul lunii decembrie. White vorbeşte despre dificila situaţie în care se găsesc creştinii. Aproximativ 250 000 de persoane şi-au părăsit locuinţele din cauza avansului Statului Islamic, în nordul ţării. „Lucrurile mergeau rău în Bagdad, detunau bombe, se auzeau împuşcături şi oamenii noştri erau asasinaţi, dar într-o zi, militanţii ISIS au scos afară un grup enorm de numeros. I-au obligat pe creştini să se convertească la islam, sub ameninţarea cu moartea”, a spus. „Unuia dintre ei i-au spus: sau rosteşti cuvintele prin care te declari musulman sau dacă nu îţi omorâm toţi copiii. Era disperat şi a pronunţat acele cuvinte. Apoi m-a sunat la telefon şi mi-a spus: Părinte, am rostit acele cuvinte, şi aceasta înseamnă că Yesua (Isus) nu mă mai iubeşte? I-am spus: Isus încă te mai iubeşte, întotdeauna El te iubeşte”. Acelaşi bărbat i-a vorbit de ce s-a întâmplat cu un grup de copii creştini. „Militanţii ISIS au apărut şi le-au spus acelor copii să rostească acele cuvinte prin care se predau lui Mahomed şi se convertesc la islam. Copiii erau cu toţii minori, sub 15 ani. Patru dintre aceştia au spus că nu, că ei îl iubesc pe Yesua. Întotdeauna l-am iubit pe Yesua, întotdeauna l-am urmat pe Yesua. El întotdeauna a fost cu noi. Ei au insistat: spuneţi cuvintele. Ei le-au răspuns: Nu, nu putem, şi i-au decapitat. Ce puteam răspunde? Pot doar să plâng”. (Protestante Digital, Christianity Today)

O şcoală este atacată de islamişti în Bangladesh

Sute de extremişti islamişti au atacat o şcoală creştină în Bangladesh care are în componenţa ei copii din toate religiile, ca răspuns la o rumoare că toţi copiii musulmanilor sunt obligaţi să se convertească la creştinism.

Şcoală în Bangladesh

Şcoală în Bangladesh

În dimineaţa zilei de 5 Noiembrie, o hoardă de islamişti au atacat şcoala finanţată de Coreea de Sud, Steve Kim Mission School, din oraşul Konabari. Un misionar care a vorbit cu World Watch Monitor, a spus că mulţimea dezlănţuită era formată din aproximativ 200 de persoane. Elevii nu au fost răniţi dar 12 din cei 14 membrii din personalul didactic au fost loviţi. Profesoara Sumitra Kunda, de 25 de ani, a suferit leziuni grave la cap, iar John Prokash Sarker a scăpat ca prin minune de şase indivizi înarmaţi cu cuţite şi bâte, după ce au fost forţaţi să iasă din sala de clasă.

După toate aparenţele, promotorii atacului sunt membrii unor şcoli numite madrasas, care au legătură directă cu islamismul militant. Obiectivul principal al atacatorilor era Michael Robin Mondol, responsabilul atât a şcolii cât şi a Bisericii. Mulţimea furioasă îi striga numele, dar personalul şcolii au reuşit să-l ascundă.

Funcţionarii locali au declarat lui World Watch Monitor că nu au găsit dovezi care să confirme acuzaţiile de convertiri forţate de care şcoala a fost acuzată şi care se presupune că au fost la originea violenţei. „Am arestat 17 persoane, între ele trei profesori de madrasas” a spus agentul de poliţie Khandoker Rezaul Hasan.

Atacatorii au vandalizat sălile de clasă, au distrus brutăria şi au furat diferite articole, inclusiv calculatoare şi proiectoare digitale. De asemenea au incendiat biblioteca, au ars Biblii, cărţi de cântări şi scaune, apoi au tăiat liniile de curent electric şi au distrus un generator.

Michael Robin Mondol a declarat la World Watch Monitor: „Mai mulţi profesori madrasa doresc ca să abandonăm proiectul nostru de educaţie. Dar noi suntem aici ca să-i ajutăm pe copiii săraci. Îi învăţăm pe copii aceleaşi lucruri care se învaţă şi în alte şcoli din zonă, cu excepţia şcolilor madrasa. Noi nu-i învăţăm pe copii religia creştină în sălile de clasă”.

Conform lui Asia News, cu toate că 90 % dintre elevi nu sunt creştini, şcolile şi colegiile creştine sunt considerate cea mai bună opţiune pentru Bangladesh. Biserica Catolică are aproximativ 600 de şcoli elementare, 10 şcoli superioare şi o universitate în această ţară, considerată ca fiind una dintre cele mai sărace ţări de pe glob.

Steve Kim Mission School este nouă în zonă şi este situată în districtul Gazipur, o zonă industrială în expansiune, la 50 de km de capitala Dacca. De la deschiderea acesteia în 1 Aprilie 2014, s-au înscris aproximativ 200 de elevi musulmani, unde se predau cursuri pentru clasele 1 – 4. Motivul principal al instalării acestei şcoli a fost ajutorarea copiilor săraci din zonă, ai căror părinţi muncesc în fabricile textile din zonă, prin educaţie gratuită, uniforme, manuale şi rechizite şcolare. (Puertas Abiertas.org)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s