Pulsul persecuţiei religioase (4) – Kenia, Pakistan, Qatar

28 de creştini sunt asasinaţi de către militanţi islamişti în Kenia, mai multe familii din Pakistan sunt obligate să-şi părăsească casele şi să fugă. iar în Qatar, o familie de creştini sunt ameninţaţi cu pedeapsa capitală.

Tragedie în Kenya

Un autobuz care circula în zona oraşului Mandera, cu destinaţia Nairobi a fost asaltat de un grup de islamişti somalezi aparţinând grupului terorist Al Shabaab. Bărbaţi înarmaţi au urcat în autobuz şi i-au obligat pe toţi care erau nemusulmani să coboare. Trei dintre pasagerii care au fost obligaţi să coboare au reuşit să se salveze recitând versuri din Coran. Ceilalţi 28 au fost împuşcaţi cu sânge rece acolo la faţa locului, după care teroriştii au fugit spre Somalia, a informat un funcţionar de securitate local.

Autobuzul atacat de islamişti în Kenia

Autobuzul atacat de islamişti în Kenia

Grupul Al Shabaab a emis un comunicat prin care îşi asuma responsabilitatea atacului, justificând gestul ca represalii la acţiunea guvernului Kenyei contra unor moschei în oraşul Mombasa, în căutarea de militanţi islamişti şi de arme.

„Mujahedinii au realizat cu succes o operaţiune aproape de Mandera, în această dimineaţă devreme, care a rezultat cu 28 de cruciaţi morţi, ca răzbunare pentru crimele comise de către cruciaţii din Kenya contra fraţilor noştri musulmani în Mombasa”, se spune în acel comunicat emis de gruparea teroristă.

Mulţi militanţi islamişti folosesc termenul „cruciaţi” pentru a desemna creştinii din acea parte a Africii. (Christian Today)

O familie din Pakistan este constrânsă să-şi retragă plângerea depusă la tribunal

Membrii familiei de pakistanezi care în urmă cu două săptămâni a fost linşată de o mulţime furioasă şi apoi aruncaţi de vii într-un cuptor al unei fabrici de cărămizi, au declarat recent că sunt constrânşi constant ca să abandoneze cazul pe care ei l-au denunţat poliţiei, cu speranţa că se va face dreptate şi ucigaşii vor fi pedepsiţi.

Shahbaz Masih şi soţia lui Parveen au cerut guvernului să facă dreptate pentru fratele lui Shehzad şi soţia acestuia Shama, despre care se crede că era însărcinată, atunci când o mulţime înfierbântată, cel mai probabil dirijată de clerici musulmani, i-au aruncat de vii în acel cuptor. Până în acest mo ment, poliţia regională a arestat 44 de persoane relaţionate cu acest incident.

Dar familia Masih spune că au fost ameninţaţi ca să-şi retragă plângerea şi că le-au fost oferite sume de bani pentru acelaşi lucru. Dar ei sunt hotărâţi să continue până ce se va face dreptate.

De asemenea, verişorul lui Shehzad, Emanuel Sarfraz susţine că acuzaţia adusă familiei că ei ar fi ars porţiuni din Coran nu este decât o înscenare, dar de fapt motivul este cu totul altul. Familia dorea să abandoneze locul de muncă, iar proprietarul Muhammad Yousuf Gujjar le-a pretins acestora suma de 500 000 de rupii (echivalentul a 5 000 de dolari) dar aceştia au refuzat să plătească cota pretinsă. Proprietarul i-a închis într-o cameră, apoi a răspândit zvonul în două moschei din localitate că cei doi ar fi ars pagini din Coran.

Din alte surse, care citează un purtător de cuvânt al poliţiei din Punyab, aflăm că toţi membrii familiei, în urma presiunilor şi ameninţărilor primite, au abandonat localitatea de baştină şi s-au mutat în capitala provinciei, Lahore, temându-se de eventualele consecinţe care ar putea surveni în urma deciziei lor de a nu renunţa la acţiunea judiciară. (The Christian Post)

Toţi creştinii dintr-un alt sat din Pakistan sunt obligaţi să-şi părăsească casele şi să fugă

Scenariul acestei noi drame, este tot provincia Punjab, de unde provin şi familiile din relatarea de mai sus. În acest caz, toate familiile creştine dintr-o localitate din districtul Sahiwal, au fost obligate să-şi abandoneze casele datorită ameninţării musulmanilor care le reproşează acestora că un tânăr creştin s-a căsătorit cu o fată din comunitatea musulmană.

„S-au căsătorit în octombrie”, informează Abid Masih, un prieten al tinerei familii. „Când musulmanii au aflat ştirea ne-au ordonat, ori le predăm fata ori va trebui să suferim consecinţele”.

Deşi familia proaspăt formată nu locuieşte în respectiva localitate, ci în alt district unde locuia încă dinainte tânărul Shahab Masih, musulmanii nu au vrut să ştie nimic ci au atacat familia acestuia care locuiau în respectiva localitate, cerând să le predea fata. Conform legii islamice, căsătoria musulmanilor cu persoane din alte religii este absolut interzisă.

„Le-am spus că Shahab locuieşte acum în Khanewal cu soţia lui şi mai bine ar merge acolo să vorbească cu el, dar a fost în van”, a adăugat Abid. Tatăl tinerei a depus o plângere prin care acuză pe Shahab şi familia acestuia de sechestru, în timp ce reprezentanţii comunităţii musulmane îi ameninţă cu moartea pe părinţii lui Shahab şi pe toţi creştinii din sat.

Temându-se de posibilele consecinţe, care ar putea fi dramatice şi pentru că nu au primit nici un sprijin din partea poliţiei, aşa cum au solicitat, cele nouă familii rezidente în Sahiwal, compuse din 25 de persoane, au trebuit în cele din urmă să fugă, abandonându-şi casele şi munca şi să se refugieze în oraş. Este a treia oară în ultimele săptămâni când familii de creştini din Punjab, sunt obligate să de către musulmani să plece din satele lor, cazurile precedente având loc în districtele Sargodha şi Narowal.

Preşedintele Human Liberation Front Pakistan, liderul creştin Aslam Sahotra, a condamnat incidentul şi a cerut primului ministru din Punjab să intervină şi să asigure întoarcerea familiilor la casele lor, sub protecţia poliţiei. El şi alţi apărători ai drepturilor omului şi-au manifestat profunda îngrijorare faţă de „imunitatea de care se bucură comunitatea musulmană” şi „lipsa totală de protecţie a creştinilor”. (NoticiaCristiana.com)

O familie de creştini din Quatar este ameninţată cu pedeapsa capitală

huang-family

Grace şi Matthew Huang împreună cu cei doi copii adoptivi

Matthew şi Grace Huang, o familie de cetăţeni americani, care locuiesc în Qatar, se confruntă cu pedeapsa cu moartea după ce fiica lor adoptivă a murit dintr-o dată în 15 Ianuarie 2013. Matthew Huang, inginer de profesie, s-a mutat în Doha pentru a lucra în proiectare, fiind trimis acolo de compania MWH Global din Colorado, împreună cu soţia acestuia şi cei trei copii, doi băieţi şi o fată, toţi aceştia fiind adoptaţi din Africa.

Familia a fost acuzată de asasinat în 27 Martie şi condamnaţi la 3 ani de închisoare. După 11 luni petrecuţi într-o închisoare islamică, au reuşit să obţină eliberarea condiţionată, plătind cauţiune.

Guvernul din Qatar a acuzat familia că au înfometat-o pe fiica lor Gloria de 8 ani, cu scopul de a-i comercializa ulterior organele, deşi nu există nici o evidenţă că aceasta ar fi suferit de foame sau de un tratament violent. Nu se cunoaşte motivul exact pentru care a murit Gloria, dar familia Haungs spune că ea suferea de o tulburare alimentară, specifică copiilor care provin din ţările sărace.

După punerea lor în libertate, poliţia din Qatar a suspectat cazul ca fiind înconjurat de nereguli şi interese murdare, reluând acuzarea.

Adopţia într-o naţiune islamică este foarte rară şi familiile birasiale de asemenea. Guvernul din Qatar a acuzat familia Haungs, care sunt asiatici de origine, că au adoptat copii din Africa cu scopul de a-i folosi în interese oculte. Procurorul cazului citează o interdicţie islamică privind adopţia: „Allah a interzis-o pentru că aceasta conduce la unirea străinilor între ei, care duce la rezultate foarte rele”.

Autorităţile au trimis ceilalţi doi copii ai familiei la un orfelinat, dar mai târziu le-a permis întoarcerea în Statele Unite la părinţii lui Grace. Următoarea dată a procesului este prevăzută pentru 30 Noiembrie, dată la care ar putea fi condamnaţi la moarte. De moment familia Haungs se află sub arest la domiciliu şi cu interdicţie de a călători, dar partea bună este că au găsit sprijin legal la unele organizaţii din Statele Unite cum ar fi Agencia David House şi Proyecto Inocencia de California.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a spus că funcţionarii săi sunt preocupaţi de faptul că nu toate probele au fost luate în calcul în acest caz şi că anumite condiţionări culturale au dat naştere la un proces nedrept. În acelaşi timp, Biserica Lake Avenue din Pasadena – California, pe care ei au frecventat-o, a organizat o campanie de rugăciune pentru această familie. (Charisma News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s