Se strânge cercul în jurul adevăraţilor creştini. Suntem pregătiţi? (4)

443

În articolele precedente pe această temă, am prezentat mai multe cazuri de încălcare flagrantă a libertăţii religioase şi a tendinţelor tot mai accentuate care merg spre îngrădirea adevăraţilor creştini, cazurile respective provenind în majoritate din Statele Unite şi Canada. Dar Europa? Stăm mai bine aici pe bătrânul continent la acest capitol? Între Europa şi America de Nord există câteva diferenţe. În primul rând aici avem de-a face cu mult mai multe ţări decât peste ocean. Aceasta presupune mai multe constituţii, mai multe parlamente, mai multe legi şi aici intervine ceea ce politicienii numesc riscul contagierii. A fost de ajuns ca să se dea tonul în una din ţări în ceea ce priveşte libertăţile homosexualilor şi rând pe rând toate celelalte le-au urmat exemplul. Pe de altă parte Europa, leagănul creştinismului, locul de unde acesta a fost dus peste tot în lume, a abandonat mai de mult aceste valori, iar în prezent se vorbeşte mai mult de o Europă post-creştină. Evanghelicii în Europa, în comparaţie cu cei din Statele Unite care sunt destul de puternici, sunt puţini la număr şi exercită o destul de slabă influenţă în politică şi în presă. Din punct de vedere moral, vocea care este mai mult auzită aici nu este a evanghelicilor, ci a catolicilor.

Creştinismul este urât în Europa deoarece „este ultimul obstacol pentru o nouă viziune a secularismului, care este atât de corect politic, încât se apropie de totalitarism”a spus Gudrun Kugler, avocată şi directoarea Observatorului de Intoleranţă şi Discriminare a creştinilor din Europa.

„Creştinii sunt tot mai marginalizaţi şi apar tot mai frecvent în tribunale pentru probleme relaţionate cu credinţa în Dumnezeu. Aşa că eu gândesc că ne îndreptăm spre o persecuţie fără vărsare de sânge”, a mai spus Gudrun.

Cazul Rocco Buttiglione

Rocco Buttiglione este un politician creştin-democrat din Italia, jurist de profesie şi profesor la Universitatea Liberă Pio V din Roma. A fost Ministru pentru Uniunea Europeană în guvernul Berlusconi, iar în 2004 a fost chemat de către Jose Manuel Durão Barroso să ocupe postul de comisar în Comisia Europeană, fiindu-i rezervat portofoliul de justiţie, libertate şi securitate.

Nominalizarea acestuia a stârnit un val de critici deoarece în mai multe declaraţii publice, el a catalogat homosexualitatea ca fiind păcat, s-a pronunţat categoric împotriva avortului iar viziunea lui despre familie era că aceasta „există pentru a permite femeilor să aibă copii şi să fie protejate de către un bărbat care să le îngrijească”. Politicianul italian a fost refuzat de Parlamentul European, singurul motiv fiind diferenţa de opinie în anumite probleme morale, faţă de linia majorităţii. Lobby-ul gay şi lobby-ul pro-avort au avut un cuvânt greu de spus în acest caz.

„Există lucruri mai importante în viaţă decât un scaun în Comisia Europeană şi conştiinţa este unul dintre acestea. Nu avea nici un sens ca să cer să se facă dreptate în acest  caz”, a spus Buttiglione într-un interviu la ziarul ABC, în noiembrie 2004. „Este nevoie de puţină conştiinţă în viaţă. Fiind creştin, ar trebui să fiu dispus să-mi dau viaţa pentru credinţă. Nu ştiu dacă aş putea să fac asta, dar sunt capabil să renunţ la un post în Comisia Europeană. … Doream să fiu comisar şi am încercat să fac totul ca să ajung. Ei vorbeau de păcat şi eu am spus doar atât: este posibil ca eu să gândesc şi am dreptul să gândesc că homosexualitatea este păcat, dar aceasta nu are nimic cu discriminarea. Pentru ei a fost suficient. Ei gândesc că dacă unul face un comentariu moral asupra homosexualităţii, este un cetăţean de clasa a doua în Europa. Şi acest lucru este foarte grav”, a spus Buttiglione. (ABC)

„De ce cineva care spune că învăţătura creştină despre sexualitate este aberantă, precum preşedintele Europarlamentului (spaniolul Josep Borrell), poate ocupa acest post şi unul care spune că homosexualitatea este posibil să fie păcat, nu poate să ocupe o funcţie în Comisia Europeană”, a spus Buttiglione în ziarul La Vanguardia. „Problema centrală este dreptul fiecărei persoane şi Uniunea Europeană m-a discriminat pentru că sunt catolic, în numele nediscriminării”. (ForumLibertas)

Tribunalele din Germania pedepsesc cu 40 de zile de închisoare pe părinţii copiilor care nu merg la orele de educaţie sexuală.

Eugen şi Luise Martens locuiesc în Eslohe, un mic oraş din landul Renania de Nord – Westfalia şi sunt părinţii a 9 copii. În 24 Octombrie 2014, poliţia s-a prezentat la casa lor cu scopul de a aresta pe mama copiilor. Ei deja ştiau motivul vizitei poliţiştilor deoarece Eugene a fost şi el la rândul lui arestat în 15 August 2013, pentru acelaşi motiv. Ce au făcut atât de grav cei doi soţi de 37 de ani pentru a fi arestaţi? Nu au omorât pe nimeni, nu au furat, nu au făcut nici un rău nimănui. Singura vină era că sunt părinţii unei fete care a refuzat de două ori să participe la cursurile de educaţie sexuală, prevăzute pentru învăţământul primar.

Mathias Ebert, într-un interviu pentru portalul Tempi.it, a declarat că situaţia aceasta nu este doar a familiei Martens. Tocmai pentru acest lucru el a decis ca să formeze în Koln asociaţia Besorgte Eltern (Părinţi îngrijoraţi) care deja a organizat mai multe manifestaţii în Germania cerând „să se discute public acest mare scandal şi să se împiedice coruperea copiilor noştri”, care începând de la vârsta de 6 ani trebuie să participe la cursurile de educaţie sexuală unde este promovată ideologia genului.

Problema survine datorită faptului că atunci când un copil lipseşte de la ore, şcoala îi denunţă pe părinţi iar tribunalele ajung să îi amendeze cu 30 de euro, iar dacă aceştia nu plătesc amenda atunci părinţii sunt arestaţi şi sfârşesc prin a fi condamnaţi între 21 şi 40 de zile de închisoare. De ce nu plătesc părinţii şi gata? „Este o problemă de principii” răspunde Mathias Ebert. „Ceea ce ne face să ne înfuriem este faptul că tribunalele folosesc două feluri de măsuri. Sunt copii care nu merg la şcoală cu lunile şi nu li se întâmplă nimic. În schimb când o fetiţă lipseşte de la două ore de educaţie sexuală, familia este denunţată imediat”.

„Copiii nu vor să participe la aceste ore pentru că acolo nu sunt învăţaţi doar cum funcţionează anatomic bărbatul sau femeia, ci copiilor le sunt prezentate tehnici avansate privind relaţiile sexuale, normale sau mai puţin normale. De asemenea li se spune că genul lor încă nu este determinat aşa că ei încă mai pot reflecta dacă ei sunt băieţi sau fete. Pentru mine acest lucru se numeşte manipularea celor micuţi”, a mai spus Mathias.

Pentru acelaşi motiv, grupul de părinţi din oraşul Paderborn, în cursul anului trecut au petrecut la închisoare, un total de 210 zile. „Este un scandal enorm deoarece sunt întotdeauna aceiaşi copii care pleacă de la ore. În Germania un violator este lăsat liber dacă nu are antecedente, dar în schimb sunt arestaţi părinţii oneşti, ceea ce nu este corect. Şi dacă copiii noştri sunt corupţi astăzi, viitorul ţării noastre va fi în curând corupt. Atunci nu vom mai avea soluţii”, a încheiat Mathias. (Religion en Libertad)

Lobby-ul LGBT din Parlamentul European găseşte democraţia „dezgustătoare

Curtea Constituțională a Slovaciei a dat, în urmă cu câteva zile, undă verde unui referendum care ar urma să insereze în Constituția țării definiția clară a căsătoriei ca „uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Referendumul este consecința directă a unei inițiative cetățenești de strângere de semnături, în care peste 400.000 de slovaci (10% din electorat) au cerut ca un astfel de referendum să aibă loc. Parte a acestui referendum este redundantă în acest moment, întrucât Parlamentul a adoptat deja prin lege constituțională definiția solicitată a mariajului, chiar în timp ce colectarea de semnături era în curs. Dar, în plus, inițiativa cetățenească urmărește alte două probleme de mare importanță: slovacii vor vota pentru interzicerea prin forța Constituției a adopției de copii de către cuplurile de același sex și pentru o prevedere care va clarifica faptul că părinții au dreptul să își retragă copiii de la orele de educație sexuală.

Așa cum era de așteptat, grupul de presiune LGBT din interiorul Parlamentului European este furios. Deși nu a avut nici o problemă cu faptul că majorități parlamentare restrânse au modificat, în mare viteză și suferință a procesului de consultare democratică, legile pentru a permite așa-zisele „căsătorii” între persoane de același sex în țări ca Franța sau Spania, intergrupul LGBT din legislativul european (și din care fac parte, vă reamintim, 3 distinse euro-doamne din România: R. Weber, C. Crețu și proaspăta fostă prezidențiabilă „creștină” M. Macovei) detestă ideea că oamenii obișnuiți, ar putea avea ceva de spus în această chestiune. Sophie in ‘t Veld, eurodeputată olandeză lideră a lobby-ului secularist și pro-homosexual, a descris referendumul, ale cărui pregătiri au intrat în linie dreaptă, drept „dezgustător”. Cam atât despre adeziunea lobby-ului pro-gay de la Bruxelles pentru drepturile omului și procedurile democratice. Așteptăm cu interes rezultatul votului, pentru ca Slovacia să urmeze Croației (și să preceadă, probabil, Macedoniei) în protejarea instituției sacre a căsătoriei în fața agresivității neo-marxismului cultural care face ravagii în Europa de Vest și SUA. Și, cine știe, poate va urma România la rând… (de Alianța Familiilor din România – publicat in Cultura Vietii pe 5  noiembrie)

În școlile confesionale din Anglia se interzice predarea creaţionismului

Şcolile din Anglia nu pot să predea creaţionismul şi în acelaşi timp „să respecte drepturile homosexualilor”, se spune într-un articol din The Guardian şi preluat de NoticiaCristiana. Dacă nu respectă norma, vor trebui să-şi închidă porţile.

Mişcarea care are în frunte pe secretara Educaţiei din guvernul Cameron, Nicky Morgan, a efectuat o „inspecţie” în zeci de şcoli confesionale (creştine, evreieşti, musulmane) şi a anunţat că este vorba de un plan pentru a reduce radicalismul religios în Anglia.

Justificarea acestei măsuri este că în aceste şcoli elevii nu sunt pregătiţi „pentru viaţa din Marea Britanie modernă”. Instituţiile care nu se vor alinia sunt pasibile de a fi amendate şi licenţele de funcţionare ar putea fi anulate. Aşa numita „Lege a Egalităţii” s-a introdus anul acesta în Regatul Unit, care pretinde un mai mare grad de acceptare al homosexualilor şi transsexualilor, la fel ca pe persoanele de alte religii sau rase.

Morgan a declarat presei că este „fundamental” ca şcolile să „promoveze în mod activ” în programa şcolară valorile britanice, inclusiv respectul reciproc şi toleranţa pentru persoanele de diferite credinţe. Dezbaterea merge mult mai încolo de aceste declaraţii, când se are în vedere că luna trecută, secretara Educaţiei a făcut o declaraţie în faţa Parlamentului Britanic, unde a condamnat difuzarea diferitelor puncte de vedere religioase în interiorul şcolilor. Ea a menţionat într-un document informativ că „radicala” învăţătură a creaţionismului este comparabilă cu extremismul religios islamic. Şi acest lucru, motivează doamna secretară, se datorează unei presiuni pentru a nu se preda evoluţionismul în manualele şcolare. Începând cu acest an, şcolile primare vor preda un modul despre evoluţionism (la copii între 5 şi 6 ani).

Guvernul a anunţat că şcolile care „promovează puncte de vedere extremiste” nu vor mai primi indemnizaţii financiare, ceea ce generează o situaţie foarte delicată. Din punct de vedere istoric, majoritatea şcolilor din Anglia au fost fondate de biserici, care încă mai menţin diferite grade de influenţă în actualitate. Sub noua lege din Regatul Unit, aceasta va conduce la situaţia în care multe şcoli creştine se vor închide, deoarece bisericile din ţară nu au capacitatea să le susţină. În schimb, şcolile musulmane care sunt mult mai noi şi nu depind de guvern, vor avea o mai mare independenţă în planurile de învăţământ. Încă nu este clar dacă povestirile biblice vor fi interzise, dar situaţia provoacă o intensă polemică în societatea engleză.

În Spania, Parlamentul din Catalunia votează o lege care conferă un tratament favorabil colectivului LGBT.

Zilele trecute Parlamentul Cataluniei (o comunitate autonomă din Spania), a votat o nouă lege care favorizează colectivul LGBT. În acest sens s-a format un Consiliu Naţional LGBT, care va lucra pe lângă guvernul regional, va fi format din lideri ai lobby-ului gay şi va urmări de aproape respectarea legii în societatea catalană.

Legea va avea efect în educaţie cu impact în conţinutul manualelor şcolare şi a altor materiale educative în orice format (carte, audio, video). Guvernul Cataluniei va trebui „să vegheze ca şcolile şi celelalte centre educative să constituie un ambient amabil pentru diversitatea sexuală, în care profesorii şi elevii să poată trăi într-o manieră naturală orientarea lor sexuală, identitatea genului sau expresia genului şi să se contribuie în acest mod la crearea de modele pozitive pentru comunitatea educativă”.

Se vor avea în vedere mediile de comunicare, publice sau private, urmărindu-se „să se favorizeze vizibilitatea referenţilor pozitivi”. Se vorbeşte inclusiv de a se realiza „o monitorizare a acelor medii” care nu oferă un tratament favorabil diversităţii sexuale.

Ineditul legii apare atunci când vreo persoană sau instituţie este acuzată de homofobie. Articolul 30 se referă la „proba vinovăţiei inverse”, adică atunci când cineva depune o plângere privind discriminarea din motive sexuale, va trebui ca partea pârâtă să demonstreze nevinovăţia şi nu partea reclamantă, aşa cum este normal într-un proces penal.

Alianţa Evanghelică Spaniolă a trimis o notă de protest tuturor grupurilor parlamentare din Catalunia în care îşi prezintă „îngrijorarea faţă de această lege care presupune un regres în materie de libertăţi civice şi o ameninţare a democraţiei”, deoarece oferă „un tratament net avantajos colectivului LGBT în detrimentul drepturilor fundamentale ale celorlalţi”. În ceea ce priveşte educaţia, entitatea evanghelică îşi exprimă temerea privind „îndoctrinarea într-o formă specifică prin care este înţeleasă sexualitatea”. (Protestante Digital)

Sunt sigur că modelul acestei legi va fi copiat în curând şi de alte comunităţi autonome din Spania şi apoi va fi exportată şi peste hotare. Ne place sau nu, se strânge cercul.

Bert M. Farias, fondatorul Holy Fire Ministries şi autorul cărţii The Real Gospel, scria într-un articol pe Charisma News, despre efectele devastatoare ale aceste ideologii moderne numite umanism.

„Aceasta ilustrează schimbarea graduală, întotdeauna atât de subtilă în motivaţia inimilor din cultura noastră occidentală şi evoluţia acesteia într-o aşa măsură încât devine îngrijorătoare. Exaltarea acesteia atinge o nouă marcă a umanismului numită narcisism unde trupurile şi goliciunea oamenilor sunt glorificate”.

„Adorăm celebrităţi, cântăreţi, simboluri sexuale, vedete ale muzicii pop şi atleţi şi aceştia se transformă în eroii noştri, în zeii noştri, independent de caracterul lor moral de cele mai multe ori îndoielnic, şi de modul lor de viaţă corupt. Salvăm balenele, vulturii, urşii polari, arborii şi pe Mama Pământ, dar îi omorâm pe bebeluşii nenăscuţi. Apoi am recomandat homosexualitatea şi căsătoria între persoanele de acelaşi sex, dar în schimb am scos rugăciunea din şcoli. Acesta este fructul putred al umanismului şi care omoară civilizaţia occidentală, aşa cum a fost cunoscută de generaţiile trecute şi care prin infiltraţie infectează şi slăbeşte enorm biserica”.

„Primul pas pentru recuperarea şi restaurarea unui caracter evlavios puternic în biserică este recunoaşterea şi difuzarea efectelor mortale ale umanismului”. (Charisma News)

Întreb iarăşi, la fel ca şi în celelalte articole: suntem pregătiţi? Suntem pregătiţi să ţinem steagul sus indiferent de circumstanţe şi indiferent de ce ne rezervă viitorul? Numai cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit (Matei 24:13).

„Singurul lucru pe care nu pot să-l fac este să-mi schimb principiile, împotriva conştiinţei mele, pentru o oportunitate politică”, a spus Rocco Buttiglione în ultimul paragraf al scrisorii trimise domnului Barosso, după ce a fost refuzat de Parlamentul European.

3 gânduri despre „Se strânge cercul în jurul adevăraţilor creştini. Suntem pregătiţi? (4)

  1. Domnul vede tot nimeni nu se poate ascunde doar poate sa se lase atipit de galusca celui rau pana ii intelege planul si apoi ii da cu prastia din buzunar ia pitricica si i-o trimete direct in frunte ,Goliat a ramas invins in GOLGOTHA!

  2. Pingback: Putem fi prieteni cu amoniţii? – 1 Cronici 19:1 – 19 | Beni Drădici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s