„Bănuţul văduvei” în variantă modernă

„Un dolar” donat de un copil unui pastor din Irak, s-a transformat într-un şuvoi de binecuvântare, pentru fraţii noştri care sunt atât de greu încercaţi în această vreme.  

Colecta pastorului

Pastorul Andrew White şi impunătoarea colectă

Pastorul anglican Andrew White, care slujeşte în unica biserică anglicană din Bagdad, a vizitat recent Statele Unite, o călătorie prin care a încercat să conştientizeze societatea americană de dificila situaţie a creştinilor, în faţa avansului Statului Islamic.

În timpul călătoriei, de care a dat detalii pe contul lui de Facebook, s-a confruntat cu o situaţie inedită, care la început părea că este doar o simplă anecdotă, dar care s-a transformat într-o „adevărată minune biblică de înmulţire a pâinilor şi a peştilor”.

„Îmi trebuia doar un dolar” este titlul unei postări a pastorului, în care povesteşte reuniunile pe care le-a avut în timpul vizitei cu diverse persoane preocupate de situaţia creştinilor din Irak. „Tot timpul sunt întrebat, cum pot să ajute şi răspunsul meu era: să ne rugăm pentru pace şi să contribuim la această pace”. Dar experienţa cea mai deosebită s-a evidenţiat în timpul petrecut în şcolile creştine, unde a putut să vorbească despre persecuţia creştinilor, în special a copiilor şi a adolescenţilor. „Bineînţeles, în aceste vizite scopul nu este strângerea de fonduri. De aceea, am fost surprins când, după ce m-a ascultat, un copil s-a apropiat de mine şi mi-a dat un dolar”.

„Acel dolar încă îl am cu mine, nu pot să îl folosesc. Este pentru mine un adevărat simbol a ofrandei acelei văduve din Biblie” (referindu-se la pasajul din Luca 21), a spus White, care a fost surprins cum „imediat alţi copii s-au apropiat de mine şi mi-au dat bancnote de unu sau cinci dolari”.

Dar întâmplarea nu a rămas doar acolo. În ziua următoare Andrew White a vizitat Şcoala Bethel din Redding, California. „Le-am povestit viaţa mea în Irak în profunzime şi apoi am împărtăşit cu ei cum un copil din Seattle mi-a dat un dolar pentru ajutorul celor nevoiaşi, fraţi şi surori care au fost refugiaţi sau masacraţi. Atunci, dintr-o dată toţi elevii au ieşit în faţă şi au început să-mi aducă banii lor”. La sfârşitul acelei zile „acel dolar al copilului s-a transformat în mii de dolari”.

White adaugă ca şi reflexie finală: „Acel copil nu avea nici cea mai mică idee de ceea ce făcea, dar era sigur că el făcea ceea ce Dumnezeu i-a spus să facă. Vom duce aceşti 25 000 dolari în Irak pentru ajutorul celor nevoiaşi, toţi datorită unui copil. Niciodată să nu subestimăm ceea ce Dumnezeu poate să facă folosindu-i pe cei mai mici dintre noi”.

pastorul din Irak

Copiii de la şcoala din Seattle, rugându-se pentru pastorul White

Tradus şi adaptat din Protestante Digital

Un gând despre „„Bănuţul văduvei” în variantă modernă

  1. Pingback: „Îmi trebuia doar un dolar” | ARMONIA MAGAZINE - USA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s