Cea mai frumoasă lecţie de iertare (video)

reconciliacion

Conflictul dintre evrei şi arabi nu este ceva nou pe eşichierul politic, social sau mediatic al vremurilor noastre şi cu atât mai mult în ultimele zile, privind la recentul conflict din Gaza. Experienţa ne-a dovedit că violenţa duce la mai multă violenţă şi ura este materia primă pentru şi mai multă ură. În tot acest amalgam de incertitudini, confuzii şi pesimism, am găsit un crâmpei de imagini care ne spun cu totul altceva. Este posibil ca un arab să îi ierte pe evrei şi mai mult, să se simtă ofensat când alţii îi vorbesc de rău pe aceştia? Ce motivaţie ar putea avea o astfel de persoană? Urmăriţi acest video (din care reproducem şi câteva fragmente de text) şi veţi fii motivaţi să-i iertaţi pe toţi acei care v-au greşit şi să-L onoraţi pe Cel care ne-a iertat pe noi întâi.   

(Un fragment din textul acestui material video)

„Cuvântul lui Dumnezeu ne spune să ne rugăm pentru pacea Ierusalimului. Psalmistul ne-a dat o poruncă dar şi o binecuvântare: Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului! Cei ce te iubesc să se bucure de odihnă. Pacea să fie între zidurile tale, şi liniştea, în casele tale domneşti! (Psalmi 122:6-7).

Cei care binecuvântează Israelul sunt binecuvântaţi. Pentru acei arabi care consideră că Israelul le-a luat ţara, iertarea şi binecuvântarea israelienilor poate fii o sarcină provocatoare. Reverendul George Kazoura, pastorul Bisericii Baptiste din Rama, nordul Israelului, ni se alătură să ne spună cum dragostea lui Dumnezeu i-a dat putere. El este un refugiat arab ce are puterea de a-i ierta şi a-i iubi atât pe israelieni cât şi pe Domnul lor. În 1 Ioan 1:9 Isus spune: Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9). Nu ştiu cum am îngenunchiat şi am început să îmi mărturisesc păcatele unul câte unul. Uitasem că mama mea era lângă mine şi auzea toate păcatele pe care le făcusem. …. Eu sunt Fiul Omului ieşit din Avraam şi David. Sunt evreu şi sunt Cel care a murit pe cruce pentru păcatele tale. Sunt Singurul care poate să ţi le ierte, să le arunce şi să fie uitate. Eu sunt Isus, eu sunt binecuvântarea pentru tine, familia ta, pentru toţi cei care cred în mine şi toate naţiunile care cred. Eşti gata să îi ierţi pe evrei aşa cum te iert Eu pe tine? ….

(Acest video l-am luat de la cineva de pe facebook. Nu ştiu cine l-a tradus şi l-a subtitrat dar este un material care ne motivează la acţiune şi meditaţie. Îi mulţumesc acestui necunoscut pentru că l-a pus la dispoziţia noastră, iar ceea ce am făcut prin postarea lui nu este decât de a-l da mai departe.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s