Un om de ştiinţă este concediat de la Universitatea din California pentru că nu crede în evoluţionism

MarkArmitage-470x270

Mark Armitage

 Omul de ştiinţă evanghelic, Mark Armitage a fost concediat de la California State University, Northridge (CSUN) pentru că a pus sub semnul îndoielii era dinozaurilor şi mai mult, pentru că a publicat un articol academic în care se observă sprijinul acestuia privind punctele de vedere creaţioniste, conform portalului NoticiaCristiana.com care citează surse din The Christian Post.

Armitage, care nu crede în evoluţie, a fost elogiat de către colegii din comunitatea ştiinţifică după ce în 2012 a descoperit cel mai mare corn de Triceratops (un dinozaur erbivor), la locul de excavare Hell Creek din Montana. Analizând descoperirea cu microscopul, a găsit ţesut moale în acea mostră (ţesuturile moi includ: muşchi, tendoane, ţesutul adipos, ţesutul conjunctiv, vasele de sânge,  sistemul nervos, ţesuturile sinoviale aflate în articulaţii, n.tr.).

Teoria lui Armitage, dintotdeauna a fost că dinozaurii au doar mii de ani şi nu 60 de milioane, aşa cum susţin darwiniştii. Oamenii de ştiinţă care au studiat dinozaurii au crezut mult timp că dinozaurii de tip triceratops au trăit pe pământ acum 68 de milioane de ani şi au dispărut acum 65 de milioane de ani. Descoperirea lui Armitage însă a infirmat această afirmaţie. El a susţinut că triceratops-ul a trebuie să fie mult mai tânăr sau dacă nu aceste celule (ţesutul moale) au „căzut din cer”, conform unei plângeri depuse de acesta la Curtea Supremă de Justiţie din Los Angeles.

La 12 Februarie 2013, Armitage a publicat concluziile sale în revista Acta Elsevier Histochemica – și a început să împărtășească descoperirile sale cu studenții. Câteva zile mai târziu, Armitage a fost concediat din postul său. Conform avocatului acestuia Brad Dacus, Universitatea a afirmat că munca lui pe durata de 38 de luni a fost doar „temporară” şi că se confruntau cu lipse de fonduri pentru a-l menţine pe acesta în postul său. În schimb, omul de ştiinţă afirmă că el a fost contractat „pe o durată nedefinită” deoarece  CSUN se beneficia de serviciile lui.

„Concedierea unui angajat datorită opiniilor lui religioase este complet nepotrivită şi ilegală”, afirmă avocatul într-un comunicat. „Şi mai mult, făcând acest lucru în încercarea de a reduce la tăcere opinia unui om de ştiinţă într-o universitate publică, este mai îngrijorător şi alarmant. Acest lucru trebuie să fie o avertizare pentru toată lumea din mediul academic”.

Plângerea evidenţiază că şeful lui Armitage, Ernest Kwok a intrat odată ca o furtună în laboratorul său şi a strigat: „Nu suntem dispuşi să tolerăm religia dumneavoastră în acest departament!”

Plângerea mai susţine că aceste convingeri creaţioniste ale lui Armitage erau cunoscute de membri departamentului de biologie ai universităţii, înainte ca acesta să fie contractat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s