O mamă însărcinată îşi dă viaţa pentru a-şi salva fiica

Elizabeth Joice a dat un exemplu de generozitate şi demnitate, pe care nu-l întâlneşti în fiecare zi. A decis să-şi dea viaţa, neprimind tratamentul de chimioterapie de care avea nevoie, pentru a salva viaţa copilului pe care trebuia să-l nască. O frumoasă poveste de dragoste pe care o aflăm din Protestante Digital, care la rândul lui s-a inspirat din cotidianul spaniol La Razon.

Captură 2

Joice era prietena lui Max şi amândoi locuiau în New York. Prietenia lor dura de mai bine de doi ani când au aflat că Joice era bolnavă de cancer. În primul moment ea a hotărât să se lase pradă bolii şi să accepte deznodământul. Dar Max nu a fost de acord şi a cerut-o în căsătorie, astfel că ea a decis că trebuie să lupte şi a început un tratament de chimioterapie. După o lună s-au căsătorit şi apoi Joice a fost operată, iar la sfârşitul perioadei de tratament a fost declarată curată de orice urmă de cancer.

După trei ani au decis să aibă un copil. Medicii nu au vrut să le scoată ideea din cap, dar i-au avertizat că posibilităţile de succes erau foarte reduse. Cu toate acestea, perechea a continuat cu această idee şi minunea s-a produs. Vara trecută (anul 2013), familia a primit fericita ştire că vor deveni părinţi.

Din nefericire, bucuria nu a durat prea mult, deoarece după câteva luni au primit o informaţie groaznică: cancerul a recidivat. Medicii le-au oferit soluţia de a întrerupe sarcina şi să se supună unui tratament contra bolii sau să continue cu sarcina, dar în acest caz boala va avansa. Decizia nu era deloc uşoară dar Elizabeth era foarte convinsă că îşi dorea acel copil.

În ianuarie (2014), situaţia s-a complicat foarte mult. Cancerul avansa foarte rapid şi oncologii îi recomandau să înceapă chimioterapia cât mai repede, până nu era prea târziu, dar femeia a preferat să continue cu sarcina şi a refuzat oferta medicilor.

În cele din urmă, la 23 ianuarie a născut o fetiţă, Liz Anne Joice, cu câteva săptămâni mai repede de termen, dar fetiţa era destul de puternică ca să trebuiască să fie pusă în incubator.

Captură 3

Elizabeth şi-a văzut visul împlinit, devenind mamă, dar a trebuit să-şi asume riscul unei boli fără şanse de recuperare. Cu toate acestea a luptat cu toate forţele. Medicii au spus că nu au văzut până atunci pe cineva să lupte cu atâta putere. Motivaţia ei era de a petrece încă o zi împreună cu soţul şi fiica ei. Şi aşa, timp de şase săptămâni, până când în cele din urmă la 9 Martie a trebuit să accepte finalul: boala a biruit-o.

Pentru a-i păstra memoria vie, soţul ei a realizat un video care arată fotogramă după fotogramă lupta familiei din ultimul an. De asemenea a deschis o pagină web în care cetăţenii pot face donaţii pentru a-l ajuta să o crească pe micuţa Liz.  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s