„Am nevoie de Isus” – Ricardo Kaka

kaka foto Kaka şi-a schimbat echipa de fotbal, întorcându-se la Milan, după ce a trecut pe la Real Madrid, dar nu şi-a schimbat credinţa de creştin evanghelic, aşa cum este el cunoscut, împreună cu soţia lui. Dacă cu lema de pe tricoul de la Champions a devenit faimos cu „I belong to Jesus” (Eu aparţin lui Isus), mesajul din ultimul interviu este „I need Jesus” (Eu am nevoie de Isus).

Acesta a fost mesajul pe care l-a manifestat în ultimul interviu acordat lui „Net for God”, entitate ce aparţine Comunităţii „Chemin Neuf”, în care vorbeşte despre cum este credinţa lui şi cum are nevoie de Isus în viaţa lui: „nu pentru că sunt bogat sau celebru, am nevoie de Isus. Am nevoie de Isus, pentru că am nevoie. Numai pentru aceasta am nevoie de El” şi se întreabă: „Dacă ar fi altfel atunci Dumnezeu ar fi un Dumnezeu foarte nedrept. De ce bogatul să nu aibă nevoie de El, dar săracul da? De ce albul să ni aibă nevoie de El şi negrul da?

Cunoscutul fotbalist se referă apoi la faptul că a crescut într-o familie creştină evanghelică care l-au învăţat conţinutul Bibliei, până ce la vârsta de 12 ani a luat singur decizia de a-l urma pe Isus şi a avut o experienţă cu Dumnezeu. În video arată cum este relaţia lui zilnică cu Dumnezeu şi explică că depune un efort constant pentru a trăi în maniera cea mai corectă posibil, dar în acelaşi timp are încredere în ajutorul divin în toate: „Fac tot ceea ce pot să fac. Dar eu doar seamăn, irig şi roada vine de la El”. Pentru aceasta afirmă că trăieşte în linişte şi cu încredere: „Trebuie să fac ceea ce îmi aparţine. Dar apoi dacă pierd sau câştig, aceasta deja nu mai este ceva ce depinde de mine, nu îmi aparţine. El (Dumnezeu) este arborele, eu sunt doar o creangă”, afirmă internaţionalul brazilian.

Aşa cum zice înspre sfârşitul interviului, „lumea de azi poate oferi un mare număr de posibilităţi, dar numai Isus îţi poate da ceea ce îţi lipseşte cu adevărat, să-ţi dea un sens vieţii tale”.

Credinţa şi faptele

Kaka este de asemenea conştient de responsabilitatea pe care o are ca şi exemplu, fiind o persoană publică şi un fotbalist celebru, asumându-şi acest rol: „Este important ce vorbesc, dar în special în a arăta acestea prin exemplul pe care îl dau” şi afirmă că o parte din această lucrare este de a ajuta pe acei care sunt departe sau aproape şi prin a apăra valorile familiei întotdeauna când are ocazia: „cu scopul ca persoanele care mă înconjoară să recunoască ale mele cuvinte, în faptele mele” (şi chiar dacă nu spune, atât el cât şi soţia lui realizează o importantă activitate socială, prin intermediul diferitelor instituţii).

Vorbind despre acestea, pune ca şi exemplu stilul său de viaţă şi mărturia lui de creştin în lumea fotbalului şi în faţa colegilor săi: „jucători care trec printr-un moment dificil în casă, îmi cer ajutorul pentru a lua o decizie” şi explică cum se roagă şi-i acompaniază pe aceşti colegi „pentru ca ei să poată lua o bună decizie”. De fapt, Kaka dă o mare importanţă rugăciunii şi experimentează mereu cum scoate din rugăciune putere pentru fiecare zi: „Îmi petrec multe momente din zi rugându-mă şi citind Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ceea ce trebuie să fac, îl fac căutând pe Dumnezeu în fiecare moment al vieţii mele”.

Vorbeşte despre convingerea lui personală de modul în care Dumnezeu îi vorbeşte în maniere diferite: „Dumnezeu îmi vorbeşte prin intermediul unui film pe care îl văd, prin intermediul unei muzici, prin intermediul unui moment petrecut cu copiii sau cu soţia mea”.

Importanţa familiei

De asemenea, ca şi oricare profesionist cu un foarte înalt nivel de exigenţă în munca lui, confesează că fotbalul îi ocupă mult din timpul şi concentrarea lui, ceea ce acceptă că i-ar putea aduce probleme familiare dacă nu are grijă să obţină un echilibru. „Pentru aceasta eu caut întotdeauna un echilibru între acest timp şi timpul dedicat familiei în primul rând şi apoi mă ocup de alte priorităţi”. „Credinţa şi Isus mă ajută mult în toate acestea”.

Videoul este în lb. portugheză:

Un alt articol despre Kaka pe acest blog, privind mărturia lui personală, îl puteţi citi AICI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s