Ar trebui creştinii să citească toată Biblia într-un an ???

Te gândeşti să începi din nou cu Genesa 1, acum la începutul anului? Experţii ne dau opiniile lor dacă acesta este cel mai bun plan.

biblia

Despre citit în general şi despre cititul Scripturii în particular, s-a spus mult şi probabil în viitor se va vorbi mai mult datorită scăderii apetitului pentru o astfel de lucrare, favorizat foarte puternic de tehnologia video şi de reţelele sociale. Acum la începutul anului (deja suntem în Martie) probabil mulţi v-aţi luat angajamentul de a citi mai mult Scriptura sau chiar de a o citi în întregime. Beneficiile cititului Scripturii încep de la cele devoţionale, continuând cu cele ale maturizării intelectuale şi spirituale şi terminând cu beneficiile evanghelice.

În legătură cu acest subiect, un articol interesant din Christianity Today, pe care îl reproducem în continuare, ne va provoca pe mulţi să medităm mai mult asupra lui şi m-aş bucura să dea rezultate pozitive:

Peste 7,5 milioane de cititori au terminat anul trecut, un plan de citire a Bibliei, promovat de programul informatic You Version ( 25 din peste 700 de planuri disponibile, includ citirea integrală a Bibliei. Un alt program BibleGateway.com va începe să urmărească procentajul de persoane ce vor termina cele 15 planuri de citire pe care ei le au disponibile. Am întrebat pe mai mulţi experţi dacă creştinii ar trebui să citească toată Biblia într-un an. Răspunsurile vor fi prezentate în ordine descrescătoare, de la un DA categoric, până la răspunsurile mai puţin favorabile unui astfel de plan.

„Citirea cuprinzătoare a Bibliei prin intermediul unor fragmente zilnice, vine din trecutul îndepărtat al Bisericii Primare. O înţelegere profundă a Scripturii pe care această disciplină a cititului zilnic, ne-o oferă, este esenţială pentru ucenicia creştină. Planurile de citire pe un an, sunt o foarte bună metodă de a obţine aceasta” – John Scandrett, Profesor de teologie istorică, Trinity School for Ministry.

„Folosirea diferitelor ritmuri merge în contra regulamentelor stricte. Dar lectura zilnică ne obligă să citim acele porţiuni din Scriptură de care în mod particular, nu ne simţim prea atraşi, hrănindu-ne cu învăţătura completă a lui Dumnezeu şi dându-ne astfel portretul cel mai complet posibil de cine este Dumnezeu” – Dane Ortland, Director de publicaţii biblice, Crossway Books.

„Simt o anumită ezitare în a oferi reţete despre când şi cât trebuie ca oamenii să citească. Este important să captăm naraţiunea în ansamblu şi cum se potrivesc povestirile mici în aceasta. Timpul necesar depinde de fiecare persoană. Nu există un plan care să fie făcut pe măsura tuturor” – Kevin Scott, Editor, Wesleyan Publishing House.

„Important este să-l ascultăm pe Dumnezeu cu regularitate prin intermediul Cuvântului Său. Dacă un plan de citire te motivează, foloseşte-l. Dar dacă se transformă într-o rutină care te descurajează în a citi Biblia, atunci nu te lăsa copleşit de metodă; aminteşte-ţi de motivaţia lecturii” – Rachel Barach, Responsabil General, BibleGateway.com.

„Este un lucru bun pentru lista bunelor lucruri făcute a fiecărui creştin, dar eu niciodată nu am fost un mare amator. Majoritatea persoanelor nu ajung nici pâna la sfârşitul lui Februarie; ajung în Levitic şi abandonează. Important nu este câtă Scriptură citim ci cât punem în practică” – Whitney Kuniholm, Preşedinte la Scripture Union USA.

3 gânduri despre „Ar trebui creştinii să citească toată Biblia într-un an ???

  1. Pingback: Ar trebui crestinii sa citeasca toata Biblia intr-un an ? | Neclintit.com

  2. Pingback: AR TREBUI CRESTINII SA CITEASCA TOATA BIBLIA INTR-UN AN ? | Biserica Penticostala Maranata Vulcan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s