Pastori penticostali şi carismatici reuniţi în Texas primesc un inedit mesaj din partea papei Francisc

Captură

Pastorul Tony Palmer vorbind la convenţia din Texas

Un grup de pastori penticostali şi carismatici reuniţi într-o convenţie în Texas, au fost surprinşi de-a dreptul: papa le-a trimis un mesaj video pentru a le cere sprijin în rugăciune şi pentru a-i încuraja la rugăciune şi lacrimi pentru unitatea creştinilor.

În 14 Ianuarie 2014, Papa Francisc l-a primit într-o audienţă privată pe un vechi prieten al dânsului, pastorul anglo-carismatic Tony Palmer, probabil însoţit de soţia lui Emilia, care este italiancă. Tony Palmer este liderul unei comunităţi protestante de stil carismatic numită The Ark Community, integrată într-o alianţă de congregaţii de stil carismatic şi anglican (Comunitatea Bisericilor Episcopale Evanghelice), o realitate ecleziastică ce nu este integrată în Biserica Angliei, care îl are în frunte pe Arhiepiscopul de Canterbury.

Pastorul Palmer, avea deja în minte posibilitatea de a înregistra un mesaj al papei, dar în realitate iniţiativa a venit din partea Suveranului Pontif, pe care îl cunoştea din anul 2006, pe când acesta era cardinal în Argentina.

Palmer le-a explicat episodul de la Vatican pastorilor penticostali de la convenţia din Texas: „L-am întrebat, vreţi să scrieţi un mesaj? La care el mi-a răspuns: De ce nu mă înregistrezi în video? Eu deja aveam ideea în minte. Aveam cu mine iPhone-ul şi vroiam să-i cer permisiunea, dar nu voiam să abuzez de prietenia noastră”.

Şi aşa s-a înregistrat, cu un telefon mobil, un video pentru a fi difuzat într-o reuniune a pastorilor penticostali care avea să aibă loc câteva săptămâni mai târziu în Texas, eveniment organizat de Kenneth Copeland Ministries.

Palmer, le-a spus pastorilor că pentru a predica mântuirea este necesară unitatea tuturor creştinilor şi că de la Declaraţia Comună Catolico – Luterană din 1999 asupra Doctrinei Justificării, nu mai există motive pentru diviziune, citind apoi acea declaraţie: „numai prin har, prin lucrarea salvatoare a lui Hristos şi nu prin vreun merit al nostru, suntem acceptaţi de Dumnezeu şi primim Duhul Sfânt, care ne înnoieşte inimile noastre şi ne echipează şi ne cheamă la o nouă lucrare”. În locul lui „sola fide” al dogmei luterane tradiţionale, s-a găsit un teren comun în sintagma „sola gratia”.

„Deja nu mai protestăm împotriva doctrinei mântuirii a Bisericii Catolice” a spus Palmer. „Acuma predicăm aceeaşi Evanghelie”, şi apoi a pus video-ul papei al cărui text integral îl redăm în continuare.

ppfranciscoB140313

Papa Francisc

„Dragi fraţi şi surori

Mă scuzaţi că vă vorbesc în italiană dar nu voi vorbi nici în engleză şi nici în italiană, o să vorbesc folosind limbajul inimii … Este o limbă mai simplă şi mai autentică şi această limbă din inimă are o gramatică specială. O gramatică simplă. Două reguli: iubeşte-l pe Dumnezeu deasupra tuturor lucrurilor şi iubeşte-l pe aproapele tău deoarece este fratele tău, este sora ta. Şi cu aceste două lucruri să continuăm.

Sunt aici cu fratele meu, fratele meu episcop Tony Palmer. Suntem prieteni de mulţi ani. El mi-a vorbit despre reuniunea voastră şi este o plăcere să vă pot saluta. Un salut fericit şi nostalgic. Fericit pentru că mă bucur că vă reuniţi pentru a lăuda pe Isus Hristos, singurul Domn, să vă rugaţi Tatălui şi să-l primiţi pe Duhul Sfânt. Aceasta produce bucurie pentru că se vede că Dumnezeu lucrează în toată lumea. Şi este nostalgic pentru ceea ce se întâmplă între noi, ca şi în cartiere. În cartiere sunt familii care se iubesc şi familii care nu se iubesc. Familii care se unesc şi familii ce se separă şi noi suntem puţin, îmi permit cuvântul, „separaţi”. Separaţi pentru că păcatul ne-a separat. Păcatul nostru. Neînţelegerile de-a lungul istoriei … un drum lung de păcate comune. Dar cine este de vină? Toţi suntem de vină! Toţi suntem păcătoşi, eh? Există doar unul drept: Domnul.

Am această dorinţă ca această separaţie să se termine şi să ne împărtăşim împreună. Sunt nostalgic de a vă putea îmbrăţişa cu îmbrăţişarea de care ne vorbeşte Scriptura când fraţii lui Iosif erau înfometaţi şi s-au dus în Egipt ca să cumpere de mâncare. Au mers ca să cumpere, aveau bani dar nu puteau să mănânce banii. Şi acolo au găsit ceva mai important decât mâncarea. Şi-au găsit fratele. Noi toţi avem bani; banii culturii noastre, banii istoriei noastre … atâta bogăţie religioasă şi atâtea diferite tradiţii … dar trebuie să ne reîntâlnim ca şi fraţi şi trebuie să plângem împreună Cum a făcut Iosif. Cu acest plânset ce uneşte. Plânsetul dragostei. Vă vorbesc ca şi frate, eh? Şi vă vorbesc aşa, simplu: cu bucurie şi nostalgie. Să facem să crească nostalgia pentru că aceasta ne va da curaj să ne întâlnim, să ne îmbrăţişăm şi să-l lăudăm pe Isus Hristos ca pe singurul Domn din istorie.

Vă mulţumesc aşa de mult pentru că mă ascultaţi. Vă mulţumesc aşa de mult pentru că mă lăsaţi să vă vorbesc pe limba inimii … şi de asemenea vreau să vă rog ceva. Să vă rugaţi pentru mine pentru că am aşa mare nevoie de rugăciunile voastre…. eu mă rog pentru voi şi voi continua să o fac, dar am nevoie de rugăciunile voastre. Şi să-i cerem Domnului să ne unească pe toţi.

Şi înainte, pentru că suntem fraţi. Să ne îmbrăţişăm, spiritual vorbind, şi să-l lăsăm pe Domnul ca să termine lucrarea care a început-o. Pentru că este o minune: minunea Unităţii deja a început. Spune un faimos scriitor italian, Manzoni, în una din scrierile lui, printr-un bărbat simplu: „Niciodată nu am văzut ca Domnul să înceapă o minune şi să nu ducă până la capăt”. El va duce până la capăt această minune a Unităţii. Vă rog ca să mă binecuvântaţi şi eu de asemenea vă binecuvintez. De la frate la frate.

Vă îmbrăţişez. Mulţumesc”.

Puteţi să urmăriţi acest mesaj şi în format video, în limba italiană şi subtitrat în engleză.

Sursa: Religion en Libertad

21 de gânduri despre „Pastori penticostali şi carismatici reuniţi în Texas primesc un inedit mesaj din partea papei Francisc

 1. Ma bucur ca pana si Papa Francisc ne recunoaste si respecta,dar si Dansul cere si recunoaste ca numai DOMNUL,este cel care ne calauzeste numai atunci cand ne rugam unul pentru altul si implinim cuvantul scris Biblia,bazat pe versetul 21 din IOAN 17

 2. Uitati va la si ascultati prediciile Lui Doug Bachelor pastor evanghelic adventist si veti descoperi mari realitati adevarate ce se implinesc cu repeziciune .

 3. Urmaritil pe YouTube pe Doug Bachelor pastor evanghelic Adventist si veti descoperi adevarul despre subiectul si predicatul stiri aparute legat de unitatea crestinilor.

 4. Luaţi bine seama că este vremea de pe urmă, nu că papa ne respectă sau că ne iubeşte, dar el vrea să dacă o religie pe tot pămîntul. Şi va vrea să i se închine toţi lui.. Doamne ajută-ne să fim tari şi să rămînem Ţie credincioşi! Amin.

 5. Cu totul original acest papa, daca s-ar limta la ecumenismul intre crestini ar fi relativ acceptabil dar daca se adresează şi necreştinilor atunci a devenit eretic.

  • Ar trebui sa realizam cu toti ca unitatea in
   credinta nu Se face prin oameni , ci prin cuvantul Lui Hristos, daca avem aceasi
   invatatura a aapostolilor putem sa avem si legatura frateasca :fapte 2:42 ,dar se pare ca nu prin pocainta se cere acest lucru ci prin compromis, cu Alte cuvinte
   Spalatine rusinea trecutului ,acceptatine sa va acceptam. Imi pare rau de asa zisi lideri ca le place slava data, de oameni.

 6. Intîlnirile VATICAN II_(decizii)
  „Papa este adus la acea întâlnire și atunci s-a hotărât că bisericile protestante pot rămâne în confesiunile lor și pot obține mântuirea,cu condiția recunoașterii supremației episcopului de Roma.”
  _”Iezuiții nu se schimbă niciodată..”(e o declarație oficială a Ordinului Iezuit)

  Călugării iezuiți au declarat și declară încă:
  vor cu orice preț eradicarea protestantismului(au condus Inchiziția).
  Papa Francisc este iezuit iar unul din raționamentele înființării/existenței ordinului iezuit este aducerea lumii protestante înapoi(!!!) sub autoritatea papei.
  Să nu uităm ce protestantismul a însemnat și înseamnă :
  1) reînvierea creștinismului,scoaterea și readucerea lui înapoi la Cuvânt(asta înseamnă:”Sola Scriptura”).
  2)a restabilit centralitatea lui Isus Cristos( asta înseamnă „Solo Cristo”),e adevărat,în defavoarea supremației papale(aici e buba și mărul discordiei de peste veacuri,bătălia se dă pentru închinare).De aceea papalitatea se preface că este prietenă cu evanghelicii,dar în realitate, luptă să își recâștige supremația asupra lumii protestante(declarațiile oficiale o dovedesc:”biserica r.-catolică nu admite biserici surori,”.. ” ea este biserica mamă”)
  Roma urăște lumea protestantă.Istoria e mărturie.
  Protestanții sînt naivi și creduli.Și asta,istoria confirmă(vezi noaptea Sf. Bartolomeu unde-înșelați de catolici pentru a se împrieteni și colabora -la miezul nopții,prin semnalul unui clopot ..aprox. 50. 000 de protestanți nepăziți și lipsiți de apărare au murit ca mieii.Intr-o singură noapte).
  Evident,astăzi Roma nu mai ucide pe față protestanții.A schimbat nițel tactica.Nu-i mai acuză cu „eretici”,dar îi numește „separați” și le spune să intre în ecumenismul nebiblic și condus de papi..

  Un documentar fascinant al companiei
  Amazing Discoveries:

 7. Pingback: Papa Francisc le face curte penticostalilor |

 8. Mishule, intru-totu’ de-acord!!!
  Bietul Albu se bucura de respectul papei, cata erezie!!
  Daca pana acum n-au gasit solutia (ma refer ma papisti, iezuiti…) cu care sa-i re-acapareze pe protestanti, au schimbat tactica si le zambesc duios incercand sa gaseasca puncte comune.
  Atentie la viclenie!

 9. Superb mesajul. Unitatea la care face apel papa e una spirituală, nu în sens literar. Și culmea pune totul în seama lui Isus. Omul și-a exprimat într-un mod superb gândurile (biblic).
  Credeți că cineva (în cazul acesta Papa) o să reușească o unire ecumenică practică, între biserica Catolică și cea Penticostală? Gândiți utopic. Așa ceva nu e posibil, cu sau fără temerile noastre. Unde și când s-a mai întâmplat așa ceva în istoria Bisericii?
  Semnează un CDE (Creștin după Evanghelie, cu o teologie a Duhului Sfânt încă nedefinită).

 10. Am comentat deja pe alt site ca nu ma face acest Papa cu nimic aproape sau mai aproape de DOMNUL,dimpotriva este un om care are chiar multe lucruri prin care nu-mi ofera incredere dimpotriva sa faca Domnul sa se intoarca la EL atat el cat si toti enoriasii lui.

 11. Lipsa de unitate in rindul confesiunilor crestine (catolici ,ortodosi ,protestanti ,neoprotestanti)nu duce la nimic bun si este inpotriva invataturi lui Hristos de a fi una si a ne iubi uni pe alti.Ar fi de folos o intoarcere la unitate.

 12. Pingback: Tony Palmer – prieten al papei şi omul de legătură dintre Vatican şi penticostali – moare într-un accident de motocicletă | Beni Drădici

 13. Pingback: Tony Palmer – prieten al papei şi omul de legătură dintre Vatican şi penticostali – moare într-un accident de motocicletă

 14. Pingback: Tony Palmer – prieten al papei şi omul de legătură dintre Vatican şi penticostali – moare într-un accident de motocicletă | tineridelanganoi

 15. Pingback: Tony Palmer – prieten al papei şi omul de legătură dintre Vatican şi penticostali – moare într-un accident de motocicletă | Londra Evanghelica

 16. Pingback: Vaticanul studiază succesul evanghelizator înregistrat de pastorul Rick Warren | Beni Drădici

 17. Pingback: Vaticanul studiază succesul evanghelizator înregistrat de pastorul Rick Warren

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s