John Piper – sunt surprins că încă sunt creștin

Când John Piper a predicat recent la conferința Together for the Gospel (Împreună pentru Evanghelie), în Louisville, Kentucky, a reflexionat asupra unor momente mai dificile din viața lui personală și din cea de slujire și zise: „sunt surprins că încă sunt creștin astăzi”, mesajul fiind preluat de portalul The Christian Post.

Pastorul de 66 de ani, de la Biserica Baptistă Bethlehem din Minnesota a explicat că este creștin de 60 de ani, pastor la Bethlehem de 42 de ani, căsătorit cu soția lui de aproape 44 și tată timp de 40 de ani. Recent a experimentat „zile transcedentale în viața lui”, a spus, datorită faptului că biserica în care slujește lucrează pentru a-i găsi un succesor.

Cu toate acestea, privind unde este și cât de departe a ajuns în viața lui ca și creștin, pastor, soț și tată, Piper atribuie toate acestea harului lui Dumnezeu. „Dacă ceva din toate acestea ar fi depins de mine, eu aș nu aș mai fi creștin de mult timp. Nu am nici un fel de dubiu de acest lucru”, a spus și a semnalat că nimic din experiența lui nu i-a fost de folos atunci când familia i-a fost în pericol sau când sufletul său trecea prin momente dificile.

El a utilizat cartea lui Iuda ca și textul principal al predicii și a spus că doxologia de la finalul cărții revelează faptul că și Iuda a rămas uimit de ce este nevoie pentru ca un creștin să continue a fi creștin. „Versetul 24 din carte ne spune că Dumnezeu este atotputernic ca vă păzească de orice cădere şi să vă facă să vă înfăţişaţi fără prihană şi plini de bucurie înaintea slavei Sale. Deci rezultă că nici un creștin nu poate să-și mențină credința prin efortul propriu„. Piper a sugerat că aceasta se menține prin intermediul gloriei lui Dumnezeu, a maiestății, a puterii și autorității Lui pentru a-și îndeplini promisiunile față de poporul Său. „A avea Duhul, a-l avea pe Hristos, și a fii în viață, sunt toate același lucru și viața mea este în El. El este viața mea. Dacă El nu este acolo, nu am viață. Nu există o viață autonomă în mine”, a spus Piper.

„La fel precum universul care nu s-a creat sau se susține pe el însuși”, a adăugat, „creștinii nu se fac și credința lor nu se menține, fără o binecuvântare activă a lui Dumnezeu în viețile lor”. „Gândiți-vă la faptul că atât creația cât și susținerea vieții spirituale este ceva ce noi nu putem face, ci numai Dumnezeu. Dar cum face Dumnezeu aceasta? Cum îi menține pe credincioși în credință pentru a evita ruinarea lucrării ce a început în ei”? Teologul a spus că îl face „agitându-le inimile pentru a putea face o lucrare de auto-revigorare”.

„Este vorba de un paradox al vieții creștine”, a semnalat, „să crezi cuvintele lui Iuda când spune: țineți-vă în dragostea lui Dumnezeu, și în același timp, convingerea că Dumnezeu îi va ține în credință pe acei ce sunt cu adevărat chemați de El pentru a fi transformați în urmași ai lui Hristos”. „Două concepții lucrează împreună”, a explicat, „și ar trebui ca toți creștinii să aibă încrederea în promisiunea lui Dumnezeu că îi va păstra în El, să se roage ca să vadă aplicația zilnică a acestei promisiuni în viețile lor, pentru a-și da seama de ea și să o așteptăm cu răbdare, inclusiv în momentele dificile, în timp ce El lucrează în viețile lor”.

„Dacă dumenavoastră cereți strigând Abba (Tată) ajutor, atunci Duhul Sfânt este martor împreună cu duhul vostru. Tu ești fiul lui Dumnezeu și vei fi păstrat așa”, a spus. Fără ajutorul lui Dumnezeu, a subliniat, nici o persoană nu face nici un efort pentru a-l implora pe El în rugăciune.

În rugăciunea finală, Piper a manifestat că nu-și amintește de o altă conferință la fel ca și Together for the Gospel, care „să fie răsplătită cu o atâta asiduitate, puternică și frumoasă aplicație a Scripturii”.

Conferința s-a celebrat pentru prima dată în 2006, după ce un grup de 4 pastori – Ligon Duncan, Mark Dever, Albert Mohler și C.J. Mahaney – și-au dat seama că trecând peste anumite diferențe teologice, toți se dedică la predicarea și învățarea Evangheliei lui Isus Hristos. Conferința se va organiza din nou în aprilie 2014.


2 gânduri despre „John Piper – sunt surprins că încă sunt creștin

  1. Pingback: John Piper: sunt surprins că încă sunt creștin | Life Mission

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s