Privind urma pașilor în vale …. ale unui blogger începător

123113_1553_Privindurma1.jpgEra spre sfârșitul lunii mai și mă aflam undeva în Italia, aproape de Savona. A trebuit să aștept acolo într-o parcare de pe autostradă toată ziua, motivul fiind legat de locul meu de muncă. Partea cea bună a fost că am putut să mă conectez la internet, prin wi-fi de la benzinăria din parcare, cu calculatorul meu portabil, vechi de 10 ani,. Mi-am adus aminte atunci de o sugestie venită de la unul dintre tinerii din biserică, prin intermediul uneia dintre fiicele mele. El i-a spus odată acesteia: „de ce tatăl tău nu își face un blog. Este foarte ușor și cred că ar avea ce să scrie și să posteze acolo”.

Mi-am zis eu atunci: „dacă tot am timp la dispoziție, cum ar fi să încerc”. Așa a început totul. Bineînțeles că a trebuit apoi să apelez la ajutor profesional pentru a-l configura și să fac primii pași în această lume total necunoscută pentru mine. Am descoperit că pot să folosesc timpul disponibil atunci când sunt departe de casă și de biserică și să fiu util celor care îl caută pe Dumnezeu. De fapt mă mișcam în domeniile cele mai îndrăgite de mine toată viața: cititul și scrisul.

Încă de la început mi-am impus anumite reguli deontologice pe care să le respect în această lucrare. Astfel, scopul pentru care scriam ceva și apoi să public pe blog, vroiam să fie în exclusivitate unul devoțional și evanghelic; nu voi profita de munca altora decât cu acordul acestora; voi căuta pe cât posibil să nu polemizez cu nimeni, decât atunci când la mijloc este credința dată sfinților odată pentru totdeauna; și nu voi folosi blogul pentru a-mi promova propria persoană.

În cele șapte luni de când am început, am reușit să public 55 de articole, unele fiind preluate din diferite surse pe o anumită temă, altele fiind traduceri, în special din limba spaniolă, iar altele fiind rezultatul inspirației și transpirației. Cele mai citite articole au fost, în ordine: Nu știți că o căpetenie, un om mare, a căzut azi în Israel? – Moise Lucaci, cu o diferență notabilă față de celelalte; „Fenomenul penticostal”, luat în discuție la Vatican; Ținuta vestimentară – unde sunt limitele decenței ???; Parlamentul din Paraguay, în genunchi la rugăciune; Nicola Legrotaglie – fotbalistul din Il Calcio căruia nu-i este rușine de Evanghelia lui Hristos, etc.; cele mai puțin vizualizate fiind cele din categoriile: Studii biblice și Predica de duminică.

În ceea ce privește cititorii, cei mai mulți sunt firește cei din România, urmați de cei din Spania (unde eu locuiesc), SUA, Italia, Austria, Marea Britanie și Germania. M-au surprins de-a dreptul accesările din unele țări exotice cum ar fii: India, Singapore, Mexic, Brazilia, Noua Zeelandă, Kenia, Tadjikistan, Emiratele Arabe Unite sau Qatar (nu le-am scris pe toate), cei de acolo fiind bineînțeles români, probabil în bună parte, misionari.

Îmi place să cred că cei mai mulți din cei care au citit materialele publicate de mine pe acest blog, au găsit aici un cuvânt care să-i îmbărbăteze, să-i consilieze, să-i motiveze la a-i sluji mai mult lui Dumnezeu, sau să-i determine să se întoarcă de pe drumurile greșite, înspre Dumnezeu. Biografiile unor personalități cunoscute, dar care se deosebesc de restul VIP-urilor prin credința lor, am vrut să fie un exemplu pentru noi, că se poate sluji lui Dumnezeu și atunci când ești în vârf, ca și atunci când ești undeva la periferie.

Acum la trecerea dintre ani, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru sprijinul și binecuvântarea oferită în anul 2013, familiei mele pe care i-am avut lângă mine întotdeauna, bisericii în care slujesc și tuturor cititorilor din această lume virtuală care se numește internet. Tuturor acestora, indiferent de meridianul pe care locuiesc, le doresc pentru anul 2014, în primul rând binecuvântarea Domnului, apoi, sănătate, pace și prosperitate în toate segmentele vieții. Pentru acei care se află în țări unde nu se bucură de libertate, așa cum ne bucurăm noi cei mai mulți, le doresc și mă rog ca Dumnezeu să-i protejeze de tot ce li s-ar putea întâmpla rău și să lucreze în continuare pentru a duce Evanghelia la cei necredincioși, știind că Dumnezeu nu este nedrept ca să uite osteneala voastră.

Vreau să-i salut cu considerație și respect, pe toți bloggerii din mediul evanghelic, pe care i-am cunoscut (virtual vorbind) aici și să le doresc binecuvântare, inspirație, voință și putere din partea Domnului, ca în anul 2014 să fie mai eficienți, mai convingători și mai aproape de sufletele cititorilor lor.

Vă salut pe toți cu 1 Corinteni 15:58

De aceea, preaiubiţii mei fraţi, fiţi tari, neclintiţi, sporiţi totdeauna în lucrul Domnului, căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică.

Beni Drădici – Castellon de la Plana (Spania) – 31.12.2013


4 gânduri despre „Privind urma pașilor în vale …. ale unui blogger începător

  1. Domnul sa te binecuvinteze ..stiu ca arta scrisului nu e deloc usoara dar pentru Dumnezeul nostru mare se merita.un an nou binecuvantat!

  2. Stiind ca cea mai buna memorie este pixul, multumesc D-lui de puterea care ti-o da pentru lucrarea lui,si publicarile care le postezi pe blog ,un an plin de binecuvantari …multa PACE……Vasile si Trezuca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s