Phil Robertson, personajul principal din Duck Dynasty, a fost suspendat deoarece a zis că homosexualitatea este păcat.

Phil Robertson, personajul principal al serialului de televiziune „Duck Dynasty”, a fost suspendat pe o perioadă nedefinită de către canalul A&E, pentru comentariile împotriva homosexualității, făcute în cadrul unui interviu recent pentru revista GQ.

Phil Robertson

Parafrazând vesetele din 1 Corinteni 6:9,10, Robertson a spus în timpul interviului: Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii (homosexualii), nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu„.

Grupul pentru drepturile homosexualilor GLAAD, a criticat pe Robertson pentru comentariile făcute și a cerut canalului A&E să ia atitudine față de acesta, obiectiv ce se pare că au obținut.

„Suntem foarte decepționați de ceea ce am citit în revista GQ, cu privire la comentariile lui Robertson,care se bazează în convingerile lui personale și care nu se reflectă în serialul „Duck Dynasty”. Convingerile lui personale nu coincid în nici un fel cu linia oficială a canalului A&E, care întotdeauna a sprijinit și a apărat comunitatea homosexuală. Canalul a decis suspendarea pe o perioadă nedefinită a lui Phil Robertson”, a precizat canalul de televiziune într-un comunicat.

„Duck Dynasty”, este un serial de tip „reallity” difuzat de canalul de televiziune A&E, tema fiind viața familiei Robertson, care au devenit bogați datorită firmei familiare, care se dedică producției de materiale pentru vânătorii de rațe, în special de produse care imită glasul acestor păsări. Acțiunea se bazează pe viața reală a acestei familii în West Monroe, Louisiana. Spectacolul a doborât diferite recorduri de audiență atât în canalul A&E, cât și la televiziunea prin cablu în ansamblu. Al patrulea sezon al serialului, a atras 11,8 miloane de telespectatori, devenind cel mai vizionat serial de no-ficțiune din istorie, transmis prin cablu.

Familia Robertson

În urma acestei decizii, diferiți fani ai serialului cât și personalități politice au criticat decizia canalului, indicând că Robertson nu ar trebui să fie pedepsit pentru că a uzat de libertatea de expresie.

Astfel, figura republicană Sarah Palin, ex-guvernatoare de Alaska și candidată la vicepreședenția SUA, a precizat că acțiunea canalului A&E, este un atac împotriva acestui drept fundamental. „Libertatea de expresie este o specie în pericol de dispariție. Acei care nu tolerează, urăsc și atacă pe patriarhul din Duck Dynasty, pentru că a exprimat opinia lui personală, ne atacă de fapt pe noi toți”, a spus Palin într-un mesaj pe facebook.

Guvernatorul de Louisiana, Bobby Jindal și senatorul republican Ted Cruz, au cerut ca Robertson să revină la televiziune, argumentând că libertatea de expresie este apărată de Primul Amendament al Constituției SUA.

Fanii lui Robertson, au deschis o pagină specială pe facebook, intitulată Stand Whith Phil (sprijină-l pe Phil), care deja contează cu peste 500 000 de simpatizanți.

Nu este primul caz de acest fel când libertatea de expresie este considertă ca fiind un drept doar atunci când este în consonanță cu „linia oficială”. Ceilalți, care gândesc altfel și mai au curajul să spună cu voce tare ceea ce gândesc, sunt puși la zid, marginalizați și reduși la tăcere, fiind considerați intoleranți, retrograzi și extremiști.

Cel mai răsunător caz din ultimii ani, a fost cel al politicianului italian Rocco Buttiglione, care în anul 2004 a fost desemnat de către Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, ca să ocupe un post de comisar în Comisia Europeană, fiindu-i rezervat portofoliul de justiție, libertate și securitate. Buttiglione, fiind ministru în guvernul Berlusconi, făcu-se cu puțin înainte câteva declarații în presă prin care califica homosexualitatea ca fiind „păcat” și preciza că „familia este o uniune dintre un bărbat și o femeie și este locul în care femeia să dea naștere la copii care să fie protejați și îngrijiți de un bărbat”.

Cazul Buttiglione a stârnit atâtea controverse și polemici atât în presă cât și în multe cancelarii europene, încât singura soluție a fost retragerea candidaturii acestuia.

Personal mă întreb, și știu că sunt atâția alții care se întreabă la fel, cine este în spatele tuturor acestor cazuri prin care se încearcă implementarea unei ideologii care să devină religia generației de mâine? Cât pot fii de puternici acești ideologi încât au capacitatea de a-și impune ideile contrare Scripturii, în presa scrisă, în televiziune, în parlamentele și guvernele atâtor țări, în școli, universități sau chiar în biserici?

Dacă nu aș fi convins de autoritatea lui Dumnezeu în istorie, aș spune că noi cei mulți, dar nebăgați în seamă, nu mai putem face nimic. Pe vremea lui Ilie, tot Israelul își pleca genunchii în fața lui Baal, inclusiv proorocul fiind pesimist de viitorul poporului său. Totuși Dumnezeu și-a dovedit puterea și și-a demonstrat autoritatea.

O Doamne, unde este Ilie să-i spună lui Ahab că el este cel care distruge poporul, sau Ioan Botezătorul care să-i dea pe față păcatul lui Irod?

Surse: The Christian Post; Wikipedia: Duck Dynasty

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s