Ricardo Kakà, este noul ambasador al organizației non guvernamentale World Vision

„Acuma sunt ambasador de World Vision, și suntem împreună în această luptă umanitară și creștină pentru a garanta o viață mai bună copiilor și tinerilor”.

Cunoscutul fotbalist a declarat că vrea să devină pastor când va termina cu fotbalul.

Recent, fotbalistul Ricardo Izecson dos Santos Leite, mai cunoscut publicului cu numele de Kakà, a devenit ambasador al organizației mondiale World Vision, care se ocupă cu ajutorul și protecția copilăriei, ne informează portalul Noticia Cristiana.

Credința și caritatea sunt două cuvinte foarte prezente la acest sportiv. Ca și creștin evanghelic, Kakà nu își ascunde devoțiunea și spiritualitatea și din când în când, face declarații publice despre aceasta, pe lângă faptul că este citat deseori ca un exemplu de bun cetățean care este preocupat de justiția socială și egalitatea de oportunități.

„Acuma sunt ambasador de World Vision, și suntem împreună în această luptă umnanitară și creștină pentru a garanta o viață mai bună copiilor și tinerilor”, a spus Kakà.

World Vision operează în Brazilia de 38 de ani ajutând comunitățile sărace prin intermediul programelor de sponsorizare. Ideea comună a acestei organizații este „să facem efortul ca să-l imităm pe Isus Hristos atunci când El se identifica cu cei săraci și oprimați și în interesul Său special cu copiii”.

Kakà este membru în Biserica Renascer em Cristo (Născut din nou în Hristos), din Sao Paolo – Brazilia (biserică de orientare neopenticostală), pe care o frecventează din copilărie.

Un moment decisiv în viața lui spirituală a avut loc în anul 2000 pe când juca în echipa de tineret din Sao Paolo, așa cum reiese din mărturia lui personală, prezentată în emisiunea Muy Positivo de pe Canal UNO, din Columbia (vezi video – în spaniolă).

„Pe la jumătatea campionatului am fost suspendat un meci pentru cumul de cartonașe galbene. Am profitat de ocazie și am plecat ca să-mi vizitez bunicii împreună cu fratele meu. Amândoi ne-am dus la un parc acvatic de distracții și am sărit de pe un topogan în piscină. M-am lovit cu capul de fundul piscinei. Mi-am rupt gâtul, fracturându-mi a șaptea vertebră. M-am întors la antrenamente în Sao Paolo dar nu mai puteam suporta durerea. Toți, inclusiv medicii, mi-au zis că am avut foarte mare noroc, deoarece aș fi putut să rămân paralizat și să-mi pierd abilitatea de a umbla și de a juca fotbal. Dar eu nu cred că a fost norocul. Cred că Dumnezeu m-a protejat atunci. Am reluat fotbalul în anul 2001 și chiar atunci m-au chemat să joc în echipa profesionistă din Sao Paolo. Cred că Dumnezeu a avut un plan cu mine în acel accident și nu cred că a fost o coincidență. A fost chiar înainte de a-mi începe cariera de jucător profesionist. A fost o mare experiență a vieții mele. ….. A pierde este parte din viață. Câștigăm un meci și pierdem altul. Pierderile ne pot învăța multe lucruri bune. ….. În anul 2002 am fost chemat la echipa națională a Braziliei. În turneul final din acel an am jucat doar 25 de minute dar când s-a terminat finala și am câștigat, m-am simțit ca un adevărat campion și singurul lucru pe care l-am putut face este să-L glorific și să-i mulțumesc lui Dumnezeu. Marea emoție de a fi campion era deja prea mult așa că împreună cu Ednilson și Lucio am îngenunchiat și ne-am rugat împreună. …… Avem un Tată care ne iubește, care are un plan pentru noi. Nu vă vorbesc despre un Dumnezeu din poveștile copiilor. Vă vorbesc despre un Dumnezeu pe care l-am experimentat și care mi-a schimbat viața și care continuă să mă schimbe în fiecare zi într-o manieră foarte reală. Vreau să vă împărtășesc un secret spiritual: când ne-am căsătorit, soția mea și eu am fost virgini. Nu vreau să vă spun că a fost ușor deoarece am avut multe tentații și pentru aceasta am petrecut multe ore în rugăciune și în umblare cu Isus. A fost o mare încercare dar a meritat să așteptăm. Biblia ne spune că Dumnezeu poate să facă mult mai mult decât gândim sau ne imaginăm noi și cred că aceasta este ce s-a întâmplat în viața mea. Dacă aș avea doar fotbalul, faimă și titluri și nu l-aș avea pe Isus nu aș fii fericit”.

Kakà își dedică golurile marcate, Domnului său, ridicându-și brațele spre cer și prin gesturi devoționale, ceea ce îl face ca fiind cel mai bun bărbat care face publicitate credinței în Dumnezeu. Este dificil a uita acele imagini ale brazilianului îngenunchiat pe Stadionul Olimpic din Atena, mulțumind câștigarea Ligii Campionilor și arătând un tricou pe care se citea I belong to Jesus (aparțin lui Isus), tricou pe care l-a făcut cadou președintelui Lula da Silva.

De asemenea, celebrul fotbalist, a asigurat în repetate ocazii intenția lui de a deveni pastor evanghelic atunci când nu va mai juca fotbal. „Sunt foarte mulțumit cu tot ceea ce am”, mărturisește. „Dacă într-o zi voi putea să transmit toată experiența mea cu Isus, altora și să îngrijesc de turma mea, mi-ar face o deosebită plăcere” (TARINGA!)

2 gânduri despre „Ricardo Kakà, este noul ambasador al organizației non guvernamentale World Vision

  1. FOARTE FRUMOS MA BUYCUR CA SANT PERSOANE CHIAR IN BOGATIE SI STARE MATERIALA BUNA SE GANDESTE SA L SERVEASCA DOMNULUI CARE DE OBICEI IN VREMURILE NOASTRE NU PREA SE POARTA

  2. Pingback: „Am nevoie de Isus” – Ricardo Kaka | Beni Drădici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s