Distribuția de material biblic crește în zonele cu mai mare persecuție

Societățile Biblice Unite, raportează că în unele țări unde creștinii suferă nivele foarte înalte de persecuție se înregistrează o creștere semnificativă a distribuției de materiale biblice.

Graficul distribuției de materiale biblice în anul 2012

Nu există îndoială că persecuția creștinilor în lume este în creștere. Rapoartele oficiale și articolele din presă o descriu ca și un război împotriva creștinilor cu teribile statistici ce demonstrează foarte clar că creștinismul este religia cea mai persecutată din lume.

În anumite țări situația creștinilor a devenit atât de periculoasă în ultimii ani, încât mulți se refugiază din acele locuri și există temerea că locul unde s-a născut creștinismul foarte curând se va goli complet de credincioși creștini. Cu toate acestea, recentele cifre ale Societăților Biblice în toată lumea, indică că în 2012 scrierile biblice au fost mai comandate ca niciodată, inclusiv în acele țări unde creștinismul se află sub o presiune extremă.

Distribuția biblică mondială din partea Societăților Biblice a crescut cu 6 %, de la 381 milioane de unități la 405 milioane în 2012. Din aceste 405 milioane, 32,1 milioane erau Biblii complete, egalând recordul de distribuție din anul 2011.

Siria, Irak, India, Laos și Nigeria sunt unele dintre țările ce se evidențiază pe Lista de Supraveghere Mondială a organizației Open Doors (Porți Deschise), pentru că suferă nivele foarte înalte de persecuție. În anul 2012, distribuția de Biblii și material biblic a crescut semnificativ în aceste șase țări.

Cea mai mare creștere a avut loc în această țară devastată de război, Siria, unde în mijlocul intenselor lupte Societatea Biblică a distribuit de opt ori mai multe Biblii și material biblic în 2012, decât în 2011. Calendarele biblice și cărțile biblice speciale pentru Crăciun și Paște constituie o mare parte ale acestei creșteri în distribuție. În total s-au distribuit peste 163 000 de materiale biblice în Siria în anul 2012, în comparație cu 19 000 unități în 2011 și puțin peste 14 000 în 2010.

„Creștinii în Siria se află sub o enormă presiune și au o mare nevoie de încurajare”, a semnalat Mike Bassous, secretarul general de la Societatea Biblică din Liban, care supervizează lucrarea Societății Biblice din Siria. „Personalul din Siria lucrează din greu pentru a produce suficiente materiale pentru a satisface aceste cerințe. Ei s-au centrat mai mult pe producția de material biblic de mici dimensiuni, precum calendare și tractate biblice deoarece fabricația este mai rapidă și sunt mai ușor de transportat decât Bibliile întregi. Mare parte din distribuție se face prin intermediul unei rețele de voluntari din biserici ce se duc la comunitățile de creștini și le oferă aceste materiale”, a specificat Bassous.

De asemenea s-a înregistrat o creștere semnificativă la vecina din est, Irak. Anul trecut s-au distribuit peste 66 000 materiale biblice, o creștere de 57 % față de anul anterior. Acolo s-a produs un enorm exod al creștinilor, dar cu toate acestea aproximativ 330 000 încă continuă să trăiască acolo și sunt într-o nevoie urgentă de încurajare și sprijin, conform Societății Biblice.

Cu toate că situația este tot mai dificilă pentru creștini în Egipt, distribuția de material biblic a crescut cu 25 % anul trecut, cu peste 2,8 milioane de materiale distribuite. „A fost multă tensiune și stres în țara noastră și oamenii sunt tot mai interesați în lucrurile spirituale și se află mai mulțumiți citind despre pace și speranță în aceste materiale”, a explicat Ramez Atallah, secretarul general al Societății Biblice din Egipt. „Cu atâtea reuniuni masive precum cele din Tahrir Square, profităm de aceste oportunități pentru a distribui tractate biblice simple pe teme cum ar fi Predica de pe Munte”.

India este casa a 71 de milioane de creștini și mulți dintre ei se confruntă cu dificultăți inclusiv pericole personale datorită credinței în Isus Hristos. Cu toate acestea, Societatea Biblică informează de o creștere de 19 % în distribuția de materiale biblice, cu 27 de milioane de unități ce au ajuns la populație în anul 2012.

Viața de asemenea este dificilă pentru creștini în Laos, dar distribuția biblică s-a triplicat în 2012. S-au distribuit aproape 21 000 de materiale biblice, cu o creștere semnificativă în distribuția de Biblii complete și Noi Testamente.

Creștini din Nigeria arătându-și Bibliile

Creștinii din nordul Nigeriei au suferit atacuri mortale în ultimii ani, pe lângă o amplă discriminare. Cu toate acestea și acolo distribuția a crescut cu 5 % în 2012, cu 8,1 milioane de materiale biblice.

Michael Perreau, director general al Societăților Biblice Unite, a manifestat că se simte foarte încurajat de creșterea continuă al comenzilor de Biblii, în particular în țările unde creștinii se află sub o tot mai mare presiune. „Cu creșterea persecuției contre creștinilor în anumite zone ale lumii și creșterea secularizării în altele, este încurajator și reconfortant să vezi că încă Cuvântul lui Dumnezeu este mai căutat și apreciat ca niciodată”. De asemenea, pe lângă această creștere semnificativă în distribuție, s-a produs o enormă creștere în accesul digital la scrierile biblice. „Personalul nostru își dedică energia pentru ca Biblia să fie disponibilă pentru toți și unii își riscă viața pentru a face acest lucru. Vă rugăm, uniți-vă cu noi să mulțumim lui Dumnezeu pentru curajul și dedicarea lor și să-L rugăm ca să-i protejeze și să-i binecuvinteze. De asemenea să ne rugăm pentru fiecare dintre acei care s-au întâlnit cu Cuvântul cel Sfânt al lui Dumnezeu anul acesta„, a conchis Perreau.

Societățile Biblice Unite sunt o frăție de 146 de Societăți Biblice ce operează în peste 200 de țări și teritorii. Împreună constituie colectivul cel mai mare de traducători, publiciști și distribuitori ai Bibliei în lume. Societățile Biblice sunt active de asemenea în domenii precum prevenirea și tratarea virusului HIV/SIDA și în alfabetizare. Aceste organizații lucrează cu toate bisericile creștine și multe organizații neguvernamentale internaționale.

Sursa: Societățile Biblice Unite: Aici (în engleză)Aici (în spaniolă)

Un gând despre „Distribuția de material biblic crește în zonele cu mai mare persecuție

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s