O dragoste autentică ce sfidează „modernul”

Erau o pereche foarte în vârstă şi aveau 68 de ani de căsătorie. Au murit acum câteva zile într-un accident de circulaţie în Statele Unite. 

Autorităţile au descoperit pe femeie agonizând şi ţinându-l foarte strâns de mână pe soţul ei care deja murise. Pareja enamorada y centenaria, muere atropellada cogida de la mano
Floyd şi Margaret Nordhagen, de 92 şi respectiv 88 de ani au fost găsiţi unul lângă altul şi ţinându-se de mână, după ce au suferit un accident de trafic în localitatea Spokane, statul Washington (SUA). Accidentul s-a produs în 13 Octombrie 2013, când vehiculul în care călătoreau cei doi, a fost lovit violent de o camionetă care a încercat să vireze.
Când autorităţile au ajuns la locul accidentului, au găsit pe Margaret Nordhagen încă în viaţă, ţinându-se strâns de mâna soţului ei. Poliţistul Bob Spencer, a relatat presei locale că „realmente a trebuit ca să o rugăm ca să se lase de mâna soţului pentru a o putea scoate din maşină”. „Nu vezi aşa ceva în fiecare zi”, a asigurat poliţistul.
Margaret Nordhagen a murit la puţin timp după aceasta, în acelaşi loc al accidentului.

O dragoste exemplară
Familia Nordhagen au sărbătorit aniversarea a 68 de ani de căsătorie în luna iulie. Aveau 4 copii, 11 nepoţi şi 23 de strănepoţi.
Prietenii familiei Nordhagen, au relatat că Floyd era proprietarul unei ferme în care creştea animale şi era un soţ model care era mândru de soţia lui pe care o mângâia şi o îmbrăţişa zilnic.
Când pe el au început ca să-l lase puterile, soţia lui îl ajuta şi împreună împingeau de maşina de tuns iarbă, această imagine devenind obişnuită pentru cei din familie, prieteni şi vecini.
Floyd a fost un bărbat cu o credinţă foarte profundă care spunea că şi-a dedicat întreaga viaţă celor două iubiri: Isus Hristos şi soţia lui.
Floyd spunea foarte des că se simţea ca şi cum ar avea 18 ani, atribuind acest lucru unei vieţi sănătoase, dragostei pentru o singură femeie şi dragostei pentru Dumnezeu, a asigurat prietena familiei Serena Thompson în blogul personal.
Cu toate că şi-au câştigat traiul dintr-o mică fermă de animale în Chattaroy – Washington, cei din familie au relatat că părinţii lor donau constant aproximativ 20 % din venit, o parte celor săraci şi o parte bisericii locale.
Surse: Religion en Libertad; Protestante digital

P.S. Este perfect adevărat că o astfel de imagine, precum spunea poliţistul, nu vedem în fiecare zi. Suntem obişnuiţi ca să vedem la ştiri, să citim în presă sau să urmărim în filme, cu totul alte modele de familie. Vedetele sunt cei care divorţează, care locuiesc împreună fără să fie căsătoriţi, care au o mică escapadă amoroasă fără ştirea soţului/soţiei şi chiar homosexualii. Tocmai pentru aceea am considerat că merită ca să facem publică o astfel de informaţie a unei familii care au trăit o viaţă întreagă în anonimat, dar modelul lor este demn de admirat şi de urmat. Îndrăznesc să cred că tocmai pentru acest fapt au trebuit ca să moară într-un mod violent, ca să poată ieşi la lumină o familie model, caracterizată de o iubire profundă, fidelitate, loialitate, statornicie şi o relaţie reală cu Dumnezeu. Când am citit cele relatate mai sus, mi-am amintit de un fragment dintr-o poezie a lui Ion Minulescu:

În oraşu-n care plouă de trei ori pe săptămână
Un bătrân şi o bătrână –
Două jucării stricate –
Merg ţinându-se de mână ….

2 gânduri despre „O dragoste autentică ce sfidează „modernul”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s