Parlamentul din Paraguay, în genunchi la rugăciune

Oare când vom vedea aşa ceva şi în România ???

Senatorii din Paraguay au primit joi 18 Octombrie 2013, vizita predicatorului şi oratorului motivațional, Nick Vujicic, în timpul unei sesiuni ordinare. La sfârşitul mesajului, a cerut legislatorilor ca să îngenuncheze, să ceară ajutorul lui Dumnezeu şi iertare pentru păcatele comise.

 Australianul Vujicic, a sosit în Paraguay pentru a transmite un mesaj pozitiv de ajutor şi de credinţă creştină. Este vorba de un predicator creştin evanghelic şi lider devoţional, care s-a făcut cunoscut la vârsta de 25 de ani datorită show-ului lui Oprah Winfrey şi prin scurtmetrajul „Circul fluturilor”. S-a născut fără mâini şi fără picioare, şi cu toate acestea duce o viaţă foarte intensă, nu numai pentru a-şi depăşi infirmităţile, ci prin a se simţi realizat; pentru care este fundamentală credinţa lui în Isus. Realizează constant turnee prin toată lumea, pentru a relata propria lui experienţă de viaţă ducând mesaje de motivaţie şi autodepăşire. Este căsătorit şi are un copil.

Vujicic, de 30 de ani, rezident în Statele Unite, a reunit aproximativ 15 000 persoane într-un Templu evanghelic aparţinând Centrului Familiar de Închinare din Asuncion, în seara de miercuri, loc frecventat şi de unii parlamentari. A impactat stilul său de viaţă şi perseverenţa de a merge înainte cu dificultăţile pe care le are, datorită infirmităţilor, precum şi dragostea lui pentru Isus.

Joi, Vuijcic s-a prezentat la sediul Congresului pentru a prezenta un mesaj în faţa Camerei Superioare a Parlamentului. Pentru a-şi încheia alocuţiunea, a cerut senatorilor să îngenuncheze şi să se roage. „Eu vreau ca să vă cer acuma ca noi toţi să ne rugăm lui Dumnezeu. Să cerem iertare pentru păcatele noastre şi ale întregii naţiuni. Noi toţi care credem că avem nevoie de Dumnezeu şi dacă dumneavoastră doriţi, vă rog ca să îngenunchiaţi şi să ne rugăm”.   

La acestă cerere, majoritatea parlamentarilor s-au ridicat şi s-au plecat pe genunchi pentru rugăciune. Unii, folosindu-şi libertatea de opinie, au optat ca să rămână pe locurile lor; alţii şi-au înclinat doar capul, rugându-se şi alţii s-au arătat foarte deranjaţi  de această situaţie.

„Doamne Isuse, îţi mulţumim pentru această frumoasă naţiune, îţi mulţumim pentru acest Congres, şi te rugăm ca să ne umplii de pace şi bucurie”, a început Vujicic după care a cerut binecuvântarea Domnului pentru familiile senatorilor, pentru toate familiile din țară și pentru noua generație, precum și ajutor pentru liderii politici.

„Îţi predăm această naţiune în mâinile Tale, iartă-ne păcatele şi vindecă această ţară. Mulţumim Doamne pentru că tu ne iubeşti şi eşti cu noi. Îţi cerem ca să conduci Tu acest Senat, şi acest Guvern, să binecuvintezi preşedintele şi pe fiecare dintre cei care fac legile în ţara aceasta, și a înceiat rugându-se pentru acei din parlament care nu-l cunosc pe Dumnezeu, să aibă oportunitatea ca să-l cunoască.

După aceasta, ședința Parlamentului a continuat în sesiune ordinară.

Prezența lui Vujcic a deranjat pe unii senatori precum Carlos Galaverna, care s-a arătat indignat de faptul că cei mai mulți au îngenunchiat ca să se roage. La reluarea ședinței, a solicitat președintelui camerei, Julio Velazquez, partener de partid, ca să nu se mai repete fapte de acest fel. „Constituția din Paraguay stabilește „statul laic”, drept urmare nu se pot oficia slujbe religioase în instituțiile statului”.

Preluat din Protestante digital

Un gând despre „Parlamentul din Paraguay, în genunchi la rugăciune

  1. Pingback: Privind urma pașilor în vale …. ale unui blogger începător | Beni Drădici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s