Billy Graham: O religie “la modă” este cel mai mare pericol cu care se confruntă SUA

    Într-un interviu acordat revistei Newsmax și preluată de Protestante digital, cunoscutul evanghelist Billy Graham, a atras atenția că un creștinism „light” este cel mai mare pericol cu care se confruntă America.Image: Rev. Billy Graham Prepares 'Perhaps … My Last Message'

    Graham, care la 95 de ani continuă să fie activ, a acordat interviul cu ocazia lansării ultimei sale cărți intitulată “The Reason for My Hope: Salvation” (motivul speranței mele: mântuirea), în care explică mesajul dragostei lui Dumnezeu, mesaj ce l-a transmis cu credincioșie pe tot parcursul vieții, în ciuda problemelor de sănătate din ultimii ani.   Predicatorul se pregătește pentru o ultimă cruciadă, în această ocazie, cu înregistrări de mesaje video sub titlul „My Hope America” (Speranța mea America). Graham se prezintă foarte îngrijorat pentru starea țării lui „scufundată într-o mare de imoralități”.

În acest interviu, Graham s-a arătat critic cu actuala administrație guvernamentală. În ultima campanie electorală i-a acordat sprijinul candidatului republican Mitt Romney, trecând peste cunoscuta ativitate a acestuia în rândul mormonilor, ceea ce l-a făcut obiectul mai multor critici. Primii noștri părinți au condus țara noastră în acord cu principiile biblice a spus Graham, în replică la actuala administrație. Acuma se îndepărtează de la ceea ce a făcut ca țara nostră să fie atât de mare, a precizat.

     Pericolul religiei „light”
Intrând în aspectele spirituale, evanghelistul consideră că cel mai mare pericol cu care se confruntă țara este adaptarea religiei pentru satisfacerea necesităților proprii, adică în a amesteca puțin creștinism cu religiile lumii. Ceea ce se numește o credință „la modă”.

Graham atrage atenția că societatea nu se opune la acest tip de credință. L-am dat afară pe Dumnezeu și aceasta duce la o gândire părtinitoare, o conștiință insensibilă la ceea ce este corect față de ce este incorect și să ne bazăm deciziile morale doar în ceea ce se adapteze la preferințele individuale.

Predicatorul a expresat de asemenea consternarea privind încotro se îndeaptă societatea. Inima mi se strânge cînd aud disperarea în vocea poporului, când văd confuzia de pe fețele lor și aceasta îmi spune că disperarea abundă . Acesta a fost motivul pentru care am scris această carte pentru a proclama că există o ieșire și această ieșire este posibilă numai  prin Isus Hristos, ce a venit ca să ne salveze de la autodistrugere. Noi ca și națiune i-am întors spatele lui Dumnezeu care a binecuvântat țara noastră deoarece principiile ei fundamentale se bazează pe Cuvântul lui Dumnezeu

Semnele sfârșitului

Altă temă tratată în carte este a doua venire a lui Hristos. Graham explică că deși nu dorește să speculeze date, are încredere că Dumnezeu își îndeplinește promisiunile și pentru aceasta „putem fii siguri că venirea lui este aproape”.

Scoate în evidență că se percep semne evidente care conduc spre această revenire. Independent de ce zice societatea, nu vom putea continua mult timp „într-o mare de imoralități” fără o  judecată viitoare. Ne aflăm la o răscruce de drumuri și există chestiuni morale profunde ce sunt în joc. Este ora de a ne întoarce la adevărul biblic. Avertizarea este clară: pregătește-te să te întâlnești cu Dumnezeul tău, ascultă vocea umilului păstor, Dumnul Isus, spunând: „Veniți la mine toți cei trudiți și împovărați și Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28).

Mântuirea, tema favorită

Billy Graham a recunoscut că în această carte tratează o temă care la purtat prin toată lumea. Adevărata speranță se găsește numai în Dumnezeul speranței. Pentru a demonstra aceasta umanității El  l-a trimis pe Fiul său pe pământ pentru a răscumpăra sufletele și speranța că Dumnezeu este dispus ca să acorde mântuirea tuturor celor ce se încred în el. Când intrăm într-un avion, ne punem centurile de siguranță și roțile părăsesc pista, ne-am pus de fapt încrederea nu numai în avion ci și în pilot și în întreg echipajul. Atunci când primim mântuirea ce ne oferă Isus Hristos, ne angajăm întreaga noastră ființă, toată viața fizică, emoțională și spirituală – Lui, deoarece ne punem încrederea în El – în tot ceea ce El a spus, a făcut și a promis.

A avansat că se găsește bine dispus pregătind ceea ce probabil va fi ultima evanghelizare publică, în noua serie „My Hope America” (Speranța mea America), ce se va desfășura în următoarele luni.

Surse:  Protestante digital;  Newsmax

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s