Copiii și televizorul – din perspectiva unui specialist

Despre televizor și efectele acestuia probabil că ați mai auzit. Ceea ce mă întristează este faptul că prea puțin și prea puțini sunt dispuși să ia problema în serios, marea majoritate considerând televizorul ca fiind ceva inofensiv. Am doar o singură întrebare pentru cei care gândesc așa; cine dintre voi își permite ca să-și lase copiii fără ca să li se administreze acele vaccinuri care îi vor proteja de unele viitoare îmbolnăviri ? Televizorul ne intoxică copiii sub privirile nepăsătoare ale noastre. Urmăriți acest video (nu este prea lung) și veți fii puși pe gânduri.

Dr. Dimitri Christaki – Seattle-USA, prin cercetările  și prin  conferințele sale ajută părinții sfătuindu-i cum să utilizeze mass-media într-un mod sănătos.

Dimitri Christakis și-a dedicat cariera pentru a investiga  modul în care mass-media  are impact asupra expunerii copiilor și de a ajuta părinții să ia controlul asupra obiceiurilor în  familiile lor.

Cercetarea mea se concentrează pe dezvoltarea de strategii pragmatice și eficiente pentru părinți “, spune dr. Christakis, care conduce  Institutul de Cercetare pentru Sănătate, comportamentul și Dezvoltarea Copilului,  al Centrului de Copii din Seattle.   Îmi place să mă gândesc la mass-media  ca la o dietă. La fel de mult cum recunoaștem că a mânca este esențial pentru viață, trebuie să  procedăm  în mod corespunzător cu mass-media și să înțelegem că  are o  mare pondere în viața noastră – agenda de cercetare reală este de a afla cum s-o folosim într-un mod sănătos. De exemplu, a le cere părinților calitate în alegerea programelor,  să înlocuiască  programele violente, la fel cum ar schimba  chips-urile de cartofi de la prânzul copilului cu  morcovi.”

Christakis a publicat mai mult de 25 de studii de mass-media și este co-autor la o carte revolutionară Elefantul din camera de zi: A face din televiziune munca pentru copiii tăi (The Elephant in the Living Room: Make Television Work for Your Kids).

Surse: YoutubeArmonia Magazine – USA

Un gând despre „Copiii și televizorul – din perspectiva unui specialist

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s