Ricardo Oliveira – de profesie fotbalist, de vocaţie pastor

Ricardo Oliveira este un jucător de fotbal de succes născut în Brazilia şi a activat în ţara lui natală precum şi la cluburi din Spania (Valencia, Betis, Zaragoza) şi Italia. Din anul 2009 activează la echipa Al-Jazeera din Abu-Dhabi, Emiratele Arabe Unite, unde pe lângă activitatea profesională, a deschis o biserică creştină evanghelică.

Oliveira a fost catalogat ca unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din această ţară din ultimele sezoane şi a refuzat oferte de a reveni în ţara sa natală, deoarece are un plan mai înalt: de a continua ca pastor în Emiratele Arabe Unite.

Ricardo Oliveira este membru în Assemblies of God (Adunările lui Dumnezeu) din Brazilia din anul 1999 şi a fost ordinat ca pastor în anul 2008, iar în 2009 a plecat în Abu-Dhabi unde împreună cu câteva persoane au început ca să se adune la rugăciune. „Serviciile au început în camera de hotel dar curând grupul a crescut şi am obţinut apoi un spaţiu mai adecvat pentru întrunirile noastre”.


După cum semnalează UOL Esportes, biserica pe care o păstoreşte Oliveira are aproximativ 100 de membrii care participă la serviciile divine în fiecare săptămână. Pe lângă acest angajament, Ricardo are intenţia dea rămâne mai mult timp în Emirate ca şi antrenor şi aşa să continue cu cele două pasiuni: să promoveze sportul şi să continue să lucreze ca pastor.

A fii pastor nu este o profesie, este o chemare din parte lui Dumnezeu şi am acceptat această chemare cu multă grijă. M-am convertit în a doua jumătate a anului 1999 şi am fost ordinat ca pastor de către Assemblies of God în 2008. Am venit aici şi mi-au trebuit doi ani ca să văd necesitatea deschiderii unei biserici aici. Am stabilit deja multe legături aici. Nu am planuri de a mă întoarce cu familia în Brazilia, nici acuma şi nici când mi se termină contratul, a explicat Oliveira.

În cinci ani de când este în Emirate, a parcurs o istorie de succes ajungând să bată recordul de goluri în Liga Campionilor Asiei, cu 12 reuşite în sezonul trecut.

Sincer vorbind, mă simt foarte stabil aici. Din anul 2010 am primit o mulţime de oferte din Brazilia, Quatar şi Spania şi le-am refuzat pe toate. Sunt foarte onorat de aceste oferte, dar mă simt foarte bine aici cu familia mea, soţia şi copiii.

Surse: El Desmarque – SevillaEntre Cristianos 

Mişcarea Evanghelică din Brazilia, în special cea penticostală, este una dintre cele mai dinamice din ultimii ani, din toată lumea. Sunt foarte surprins de această informaţie pe care v-am redat-o mai sus din mai multe motive. Primul este că un sportiv de performanţă nu se simte împlinit nici de succes, nici de faimă şi nici de bani şi îl primeşte pe Hristos ca Domn şi Mântuitor. Al doilea este că acesta este sensibil la chemarea Domnului în lucrare şi îmbină profesia cu slujirea în Biserică, la fel ca Pavel cândva, dar în variantă modernă. Al treilea motiv şi cel mai important este că începe această lucrare tocmai într-o ţară arabă despre care se spun multe lucruri frumoase dar faptul că ar fi tolerantă sau ar simpatiza cu creştinii, cred că ar fi ultimul lucru care s-ar spune. Trebuie să ne rugăm pentru Ricardo Oliveira şi pentru creştinii din Emiratele Arabe Unite.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s