Evoluționismul lui Darwin – scârțâie din toate încheieturile

Recent am mai descoperit încă un argument care îmi întărește convingerea să nu cred în ceea ce am fost învățat în școală despre apariția vieții pe pământ, în general și a omului în particular. Într-un articol publicat în ziarul EVENIMENTUL ZILEI, Silvana Chiujdea descrie o descoperire arheologică recentă, din sudul Ucrainei, articol pe care îl puteți citi în continuare:

O DESCOPERIRE din Crimeea dă peste cap Teoria lui Darwin privind EVOLUȚIA OMULUI

Săpăturile arheologice efectuate în Crimeea, sudul Ucrainei, de către o expediţie internaţională, sub egida filialei din Crimeea a Institutului de Arheologie de pe lângă Academia de Ştiinţe a Ucrainei, contrazic total Teoria lui Darwin privind evoluţia omului

În zonele Bahcisarai şi Belogorsk, oamenii de ştiinţă au descoperit urme de viaţă ale unor hominizi din vechime care nu se încadrează în teoria darwinistă privind evoluţia umanităţii, după cum relatează luni publicaţia Vesti.ua, citată de Agerpres.

„Teoria lui Darwin se bazează pe transformarea treptată a omului primitiv – omul de Neanderthal într-o fiinţă mai dezvoltată – în Cro-Magnon (un reprezentant timpuriu al Omului contemporan din Europa) şi, apoi, în omul modern. Dovezile descoperite relevă o evoluţie diferită”, a explicat şeful expediţiei Viktor Ceabai, doctor în ştiinţe istorice, indicând că, în timpul săpăturilor efectuate în mai multe locuri din Crimeea, s-au găsit urme de viaţă ale neanderthalienilor în stratul de deasupra urmelor de viaţă ale omului Cro-Magnon.

Aceasta înseamnă că hominizi mai primitivi au vizitat aceste locuri după ce au fost populate de hominizi mai moderni, afirmă istoricul ucrainean, potrivit căruia noile descoperiri zdruncină teoria lui Darwin privind evoluţia umană. Astfel, spune el, avem de a face nu cu evoluţia unei singure specii de fiinţe inteligente, ci cu reprezentanţi ai diferitelor rase care au locuit din cele mai vechi timpuri pe Pământ.

De altfel, descoperirile din Crimeea sunt singurele din lume de acest fel. O mare parte a comunităţii ştiinţifice internaţionale a receptat descoperirea făcută în peninsula din Marea Neagră cu mare entuziasm, susţin cercetătorii ucraineni, care adaugă că teoria evoluţionistă a lui Darwin ar putea fi revizuită în lumina acestor descoperiri.

Mai mult, conform acestora, analiza ADN-ului Omului de Neanderthal a relevat diferenţe fundamentale faţă de structura ADN-ului omului modern. Dar încă mai sunt necesare investigaţii suplimentare pentru clarificarea tuturor aspectelor. Prin analiza cu radiocarbon se poate determina cu exactitate vechimea urmelor de viaţă din siturile din Crimeea. Estimările preliminare ale arheologilor relevă că urmele datează de acum 32.000- 29.000 de ani.

De asemenea, este nevoie de reconstituit condiţiile climatice din acea perioadă din Crimeea, mai spun ei. „La ora actuală, tocmai de aceasta ne şi ocupăm”, a adăugat Viktor Ceabai, într-o declaraţie pentru Vesti.ua.   EVZ.RO

Deși au trecut mai bine de 150 de ani de la publicarea de către Charles Darwin a cărții Originea Speciilor (1859), totuși aceasta nu a depășit încă stadiul de teorie, în ciuda eforturilor susținute și a dezvoltării tehnologice. Conform metodei investigației științifice *, există în principal trei niveluri de confidență: ipoteză, teorie și lege. Ipoteza este o simplă propunere, o posibilitate ce necesită un răspuns. Teoria este o idee ce a fost deja testată și care până în prezent este considerată corectă, dar fără a deține informația completă referitoare la ea. Există încă anumite semne de întrebare și sunt necesare investigații mai detaliate. Legea este o idee ce a fost investigată în întregime, cu toate metodele cunoscute și a fost găsită absolut corectă, fără eroare.

Evoluționismul este considerat o teorie și în loc să se facă pași pentru a fii considerat lege, regresul este considerabil. Tot mai multe voci autorizate (oameni de știință) se fac auzite pentru a denunța gravele lacune, cele mai multe ireconciliabile, ale teoriei evoluționiste. Sir Ernst Chain **, deținător al Premiului Nobel din 1945 pentru descoperirea penicilinei, a definit selecția naturală ca fiind o „ipoteză fără fundament și ireconciliabilă cu realitatea”. Alte personalități ale comunității științifice contemporane care resping această teorie sunt: Jonathan Wels – doctor în biologie moleculară și celulară la Universitatea Berkeley; Stephen C. Meyer – doctor în științe la Universitatea Cambridge; Michael J. Behe – doctor în biochimie la Universitatea din Pennsylvania, etc.

Totuși de ce este așa de atractiv evoluționismul? Deoarece dacă îl respingem nu ne mai rămâne altă alternativă decât Creaționismul Biblic și asta implică faptul că există un Creator și dacă există un Creator atunci noi nu am apărut din întâmplare. Dacă Universul funcționează după anumite legi, puse acolo de către Creator, atunci în mod sigur acest Creator a lăsat legi și norme și pentru noi oamenii. Este mai comod să respingem toate acestea și să acceptăm teorii inventate, doar pentru că nu vrem să dăm socoteală de comportamentul nostru în fața unei autorități superioare.

George Wald ***, laureat al Premiului Nobel și profesor de biologie la Universitatea Harvard este foarte onest și explicit când spune: „Există doar două posibilități în ceea ce privește apariția vieții. Una este generarea spontană care dă naștere evoluției; cealaltă este un act creator supranatural al lui Dumnezeu. Nu există o a treia posibilitate. Teoria generării spontane, conform căreia viața a apărut din materie lipsită de viață, a fost dezaprobată din punct de vedere științific acum 120 de ani de către Louis Pasteur și alții. Astfel rămânem cu singura concluzie posibilă, și anume că viața a apărut în urma unui act creator supranatural al lui Dumnezeu. Eu nu accept acest lucru din punct de vedere filozofic, pentru că nu vreau să cred în Dumnezeu. Prin urmare, aleg să cred în ceea ce știu că estte imposibil din punct de vedere științific: generarea spontană care dă naștere evoluției”. Nu puteți fii mai clarificator domnule profesor !!!

* Joe White și Nicholas Comninellis – Demisia lui Darwin, Editura Aqua Forte Cluj Napoca, pag. 150; **Idem, pag. 151; *** Josh McDowel – În căutarea certitudinii, Editura Scriptum Oradea, pag. 122

Pentru cei care doresc ca să aprofundeze acest subiect le recomand să citească:

DEMISIA LUI DARWIN de Joe White și Nicholas Comninellis, Editura Aqua Forte Cluj Napoca.

PLEDOARIE PENTRU CREATOR de Lee Strobel, Editura Cartea Creștină Oradea.

De asemenea recomand următoarele pagini web (material video):

ORIGINEA VIEȚII http://www.youtube.com/watch?v=sdpyKShDlcE

VÂRSTA PĂMÂNTULUI ESTE DE 6000 DE ANI http://www.youtube.com/watch?v=VMeQkXf4EC8

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s